Wat is educatief speelgoed?

Educatief speelgoed speelt een glansrol in de ontwikkeling van je kind. Want het is slim speelgoed. Niet omdat er een pak artificiële intelligentie achter zit, maar omdat educatieve spelletjes bijdragen tot een goede intellectuele, sociale en motorische ontwikkeling. Dat heeft 2 redenen:

  • Educatief speelgoed is ontworpen om de ontwikkeling van je kind te bevorderen
  • Kwalitatief educatief speelgoed zit zo slim ineen, dat je kind het alleen maar erg leuk vindt. Je kind gaat spelend leren.

Spelend leren is belangrijk

En dat spelend leren belangrijk is, is wetenschappelijk bewezen. Want spelende kinderen ontwikkelen zichzelf. Kinderen die spelen met het juiste educatief speelgoed, ontwikkelen zich beter. Spelen is veruit de meest natuurlijke vorm van leren. Daarom is investeren in educatief speelgoed belangrijk. Als ouder, maar ook als maatschappij.

Kinderen spelen!

Dat doen ze omdat ze dat graag doen. Educatief speelgoed speelt in op die behoefte of drang en biedt een meerwaarde: namelijk dat het ontworpen is met als doel specifieke vaardigen bij je kind te stimuleren en verder te ontwikkelen.

Leerrijk en avontuurlijk

Leerrijke spelletjes zijn niet noodzakelijk blokjes met de letters van het alfabet, of memo-kaartjes. Kinderen leren op verschillende manier. En ze leren het beste als ze zich er helemaal niet bewust van zijn. Met die gedachte ontwikkelt Clics Toys ook zijn bouwspeelgoed.

Waarom is educatief speelgoed belangrijk?

Waarom educatief speelgoed, vraag je je af?

We leggen je graag uit hoe educatief speelgoed de ontwikkeling van je kind bevordert. En zelfs op welke vlakken het dat doet.

Educatief speelgoed helpt bij de motorische ontwikkeling

Educatief speelgoed is meer dan fun. Uiteraard heeft je kind erg veel plezier bij het spelen, maar er is bij de ontwikkeling van het speelgoed ook nagedacht over de motorische ontwikkeling van je kind. Daarom speelt slim educatief speelgoed in op elke fase van die motorische ontwikkeling: van de eerste grijpreflex tot de bevordering van de fijne motoriek. Kijk naar Clics, Clicformers en Magformers! De bouwblokjes passen perfect in kleine handjes en hebben aantrekkelijke kleuren waardoor kinderen ernaar grijpen. En wanneer je kind er klaar voor is, klikken ze in elkaar. Elke keer een stapje verder…

Educatief speelgoed bouwt aan de sociale intelligentie

Lukt dat? Je sociale vaardigheden ontwikkelen als je op je eentje thuis speelt? Wel met educatief speelgoed! Want dat speelt in op de fantasie van het kind en maakt een rollenspel mogelijk. Zo kruipt je kind telkens in een andere rol. Dat is goed voor de sociale vaardigheden en voor het empathisch vermogen. Het is belangrijk om op jonge leeftijd al te werken aan het vermogen om je in te leven. Een rollenspel met educatief speelgoed is de perfecte basis!

De visie van Clics Toys op educatief speelgoed

Bij Clics Toys zijn we dol op speelgoed én op kinderen. De perfecte mix dus om met hart en ziel educatief speelgoed te ontwikkelen waar ouders én kinderen dol op zijn. Dat we dat goed doen wordt bevestigd door de talloze awards die we al wonnen. Maar dat is niet onze drive. Clics Toys wordt gedreven door een oprecht geloof in de waarde en het belang van educatief speelgoed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom blijven we ook investeren in innovaties en ontwikkeling.

Vanuit de ontwikkeling van het kind

Clics Toys ontwikkelt speelgoed vanuit de ontwikkeling van het kind, als ouder. We weten hoe belangrijk het is dat kinderen speelgoed leuk vinden. Dat is de beste garantie dat ze er urenlang mee zoet zijn en ineens ook de zekerheid dat investeren in educatief speelgoed loont. Op elk vlak.

Aandacht voor de leefwereld van het kind

Daarom heeft Clics Toys veel aandacht voor de leefwereld van het kind. Het speelgoed van Clics Toys is educatief speelgoed voor meisjes én jongens. Clics, Clicformers & Magformers zijn aantrekkelijk voor de allerkleinsten, maar ook voor grotere kinderen. Elke verpakking moet voldoen aan onze eis dat het speelgoed met je kind moet meegroeien.

Omdat we weten dat kinderen de toekomst zijn.

Bij Clics Toys vinden we dat élk kind recht heeft op leuk speelgoed. En omdat elk kind ook het recht heeft op een goede ontwikkeling, maakt Clics Toys educatief speelgoed. En daar gaan we tot ver buiten de Belgische grenzen mee. We investeren in spelend leren en educatieve programma’s tot in Koreaanse scholen