Wat is Tileblox

TILEBLOX: het perfecte STEM-speelgoed

Tileblox is waanzinnig leuk magnetisch speelgoed dat toevallig ook het perfecte STEM-speelgoed is. STEM-speelgoed? Kan het dan spreken? Euhm, neen. STEM slaat op de Engelse woorden voor wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. (Science, Technology, Engineering, Mathematics) Het is een internationaal erkende en gebruikte term die eigenlijk gewoon wil zeggen dat je te maken hebt met speelgoed waar je niet alleen eindeloos veel plezier aan beleeft; je wordt er meteen ook slimmer van, enkel door ermee te spelen. Sterk toch? Eindelijk is men erachter dat spelenderwijs leren ook écht efficiënt is! En daar kunnen kinderen alleen maar voordeel bij hebben. Tenslotte is er later nog tijd genoeg voor saaie theorie. In eerste instantie spelen we met Tileblox STEM-speelgoed om nadien de wereld te gaan veroveren.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Hoe werkt TILEBLOX?

Tileblox is magnetisch speelgoed. Of beter, het zijn magnetische tegels. Door de semi-transparante tegels te combineren, creëer je 2D of 3D figuren en bouwwerken die door de magneten van de Tileblox makkelijk gemonteerd of gedemonteerd kunnen worden. Als het licht door de constructies valt, krijgen ze een speels, bijna magisch karakter dat kinderen betoverend vinden. Tileblox kunnen eindeloos onderling gecombineerd worden en zijn in een mum van tijd op te bergen als na het spelen: gewoon stapelen en de magneten doen de rest.

Ontwikkeling van creativiteit en hersenen

Tileblox is het ultieme STEM-speelgoed. Kinderen ontwikkelen tijdens het bouwen met Tileblox hun nieuwsgierigheid en creativiteit, maar ook hun mathematisch en 3D denken of ruimtelijk inzicht. Met de magnetische tegels ontwerp je alles wat je maar kan bedenken. Daarmee leren jonge kinderen vanaf 3 jaar een onderscheid te maken tussen kleuren en vormen. De kleurrijke tegels en hun intrigerende vormen spelen in op de nieuwsgierigheid van kinderen die meteen leren dat concentratie en geduld van pas komen bij het realiseren van je Tileblox dromen.