Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Dag van het gezin: Tijd voor Clicformers

augustus 7, 2016

15 mei 2017 is Internationale dag van het gezin!

Op 15 mei wordt de Internationale dag van het gezin gevierd. Terecht als je het ons vraagt. We staan er soms te weinig bij stil hoe belangrijk ons gezin is. De Internationale dag van het gezin klinkt vast minder interessant dan pakweg Kerstmis of zelfs Sinterklaas, zeker als je bedenkt dat er weinig cadeautjes worden uitgedeeld. 🙂 Anderzijds wijst onderzoek uit dat het niet alleen zo is dat kinderen niet zonder hun ouders kunnen. Zo’n 60% van de kinderen geeft aan dat hun broer of zus hun belangrijkste vriend is. En – misschien nog verrassender – 68% zegt ook aan te voelen dat hun ouders op hen terugvallen voor emotionele ondersteuning. Kortom, zelfs al klinkt het niet sexy, familie is onze rots in de branding!

Waarom is je familie zo belangrijk

De band tussen ouders, kinderen, broers en zussen is uniek en erg bijzonder. Toegegeven, zowel ouders als kinderen slagen erin om hun familie het bloed vanonder de nagels te halen. Maar hoe zeer de spanningen ook kunnen oplopen, uiteindelijk komt het erop neer dat je gevormd wordt door je familie. Kinderen die opgroeien in een warm nest hebben het later makkelijker om ook zelf een betere, warmere relatie met hun kinderen op te bouwen. Een goede relatie met je ouders is goed voor je zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen komt vaak van pas in je beroepsleven of zelfs nog tijdens je studies. Wie niet het geluk heeft van in een liefdevol gezin op te groeien, moet meer investeren in het opbouwen van een sterke identiteit als volwassene om de negatieve effecten van die kindertijd te wissen. Kortom, de banden die je hebt met je familie mogen dan wel onvrijwillig of vanzelfsprekend lijken, ze verdienen voldoende aandacht. Aandacht die er in ons hectisch bestaan niet altijd is. We hollen onszelf soms wat voorbij en niet zelden betaalt ons gezin en onze dichtste familie daar de prijs voor. En dat is jammer, want investeren in een hechte familieband is investeren in geluk, gezondheid én de toekomst. Een erg goede reden lijkt ons, om af en toe tijd vrij te maken voor elkaar en voor dat speelmoment waar de kinderen nu al zo lang om zeuren.

Tijd voor een Clicformers constructie!

Mamaaa, papaaa…, wanneer gaan we nu nog eens samen spelen? Klinkt vertrouwd? 🙂 Ongetwijfeld! Elke moeder of vader krijgt deze vraag regelmatig voorgeschoteld. En net zoals veel andere ouders verzinnen we altijd wel een reden waarom er ‘nu niet’ gespeeld kan worden. Onterecht, want je kind vraagt niet alleen naar aandacht. Samen spelen is erg belangrijk – we durven zelfs zeggen essentieel – voor de vorming van je kind. Tijd dus om daar iets aan te doen. Met Clicformers bijvoorbeeld! Waarom Clicformers? Omdat je met Clicformers letterlijk bouwt aan een band met je kind én aan de motorische en cognitieve ontwikkeling van je kind. Je geeft je kind de nodige aandacht, maar door voor educatief speelgoed te kiezen, stimuleer je je kind ook intellectueel én emotioneel. Je kind krijgt er meer zelfvertrouwen door en de band tussen ouder en kind wordt versterkt.

Het leuke aan een Clicformers constructie is dat het bouwspeelgoed van Clicformers eigenlijk kan gebruikt worden om met kinderen van zo goed als elke leeftijd te spelen. Heb je meerdere kinderen? Dan kan je als gezin toch samen aan 1 constructie bouwen. De allerkleinsten grijpen naar de bouwblokjes en ontdekken kleuren en vormen, terwijl grotere kinderen actief kunnen deelnemen aan het ineen klikken van de Clicformers. Zo is elk gezinslid betrokken en kan je tijdens 1 enkel speelmoment elk kind op zijn of haar niveau laten deelnemen. Dat is en beter voor het ‘samen spelen’ en het zorgt ervoor dat je als ouder op een efficiënte manier je tijd in een spelmoment investeert. Zo win je op elk vlak. Clicformers kan ook gewoon even aan de kant om later weer verder te spelen en te bouwen. Je kan er een echt familie bouwproject van maken dat vorm krijgt naarmate de spelmomenten ingelast worden. En het effect is niet alleen merkbaar tijdens het bouwen met Clicformers, want er moet ook nagedacht worden over wat jullie gaan bouwen en hoe. Misschien is er zelfs overleg nodig over wat de beste kleur is voor een bepaald onderdeel van je Clicformers constructie? Jawel, het gaat hier over écht samenwerken! En na het harde labeur? Dan gaat de Clicformers creatie nog een hele tijd mee tijdens het rollenspel van de kinderen, of – en wie weet vinden ze dat minstens zo interessant – wordt alles heel enthousiast weer uiteen gehaald om alvast de volgend Clicformers constructie te beginnen plannen. Missie geslaagd!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)