Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Wat is educatief speelgoed?

In de ontwikkeling van je kind vult speelgoed een cruciale rol in. Het begeleidt kinderen niet enkel in hun spel: zonder dat ze het beseffen werken kinderen ook aan hun eigen ontwikkeling. Met het juiste speelgoed draag je bij aan de intellectuele, sociale en motorische ontplooiing.

Het speelgoed van Clics Toys is zo ontworpen dat het spel steeds centraal staat. Zo kunnen kinderen gewoon kinderen blijven. Spelenderwijs ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden, maar steeds vanuit hun eigen creativiteit.

Van spel naar skill

Kinderen die spelen, ontwikkelen zichzelf. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Kinderen die spelen met het juiste educatief speelgoed, ontwikkelen zich nóg beter. Kinderspel is de natuurlijkste vorm van leren. Investeren in aangepast speelgoed is dus essentieel. Als ouder en als maatschappij.

Spelenderwijs groeien

Vrij spel is voor een kind wat woorden zijn voor een volwassene: een manier om zich uit te drukken. Clics Toys geeft kinderen een manier om dat op een eindeloos creatieve manier te doen, en zich zo te ontwikkelen. Dat gaat het best wanneer ze zich niet bewust zijn van dat leerproces. Steek die memo-kaartjes dus maar even weg, tijd om te bouwen!

Educatief speelgoed
helpt bij de motorische
ontwikkeling

Het beste speelgoed is meer dan enkel fun. Het spel en het speelplezier staan uiteraard centraal, maar bij Clics Toys denken we ook na over de impact dat ons speelgoed heeft op de ontplooiing van jouw kind.

Ons speelgoed anticipeert slim op de verschillende fasen in de motorische ontwikkeling: van de eerste grijpreflex tot het finetunen van fijne motoriek. Kijk maar naar onze Clics, Clicformers of Magformers: de kleurrijke bouwstenen zijn perfect op maat van een kinderhand gemaakt.

Brent P.
5/5

“Prachtig en veelzijdig speelgoed. Goede kwaliteit en eindeloos speelplezier. Door de magnetische vormen is alles mogelijk. Mooie vormgeving.”

Finne L.
5/5

“Dit speelgoed is voor jong en oud. Mijn kleindochter is gehandicapt en we hebben bewust gezocht naar iets voor haar en hier speelt en bouwt ze elke dag mee.”

Aangepast aan
elke leeftijd