Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

FAQ

Er mag met Clics gespeeld worden vanaf 3 jaar en ouder. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er een nieuw product bijgekomen: junior Clics. Deze zachtere blokjes worden gebruikt voor eenvoudige constructies.

Er zijn ook stevigere blokken in Clics. Deze zijn gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder en worden gebruikt voor de grotere constructies.

De blokjes worden in de Clics fabriek in België (dicht bij de stad Antwerpen) geproduceerd.

In deze fabriek worden ook de verpakkingen afgevuld en de afgewerkte producten gestockeerd in het magazijn.

Ja, regelmatig worden de Clics blokjes en accessoires getest door een extern erkend laboratorium. Dit laboratorium onderzoekt of alle onderdelen in overeenstemming zijn met de wetgevingen in Europa, USA, Canada, Australië,….

In totaal zijn er 22 kleuren beschikbaar.
• Er zijn 4 basiskleuren: rood, geel, groen en blauw.
• Daarnaast zijn er nog andere kleuren: zwart, bruin, paars, oranje, grijs, wit en transparant.
• Er zijn eveneens glitter Clics, deze blokken zijn glitter roze, geel, groen of blauw en vallen vooral in de smaak bij meisjes
• Ten slotte zijn er ook nog metallic kleuren: metallic rood, geel, groen, blauw, zwart, grijs en zelfs “glow in the dark”. Deze Glow-blokken lichten op in het donker
nadat ze enkele minuten blootgesteld werden aan het licht. Deze zijn volledig veilig uiteraard!

Verbruik energie:
De laatste nieuwe machines verbruiken niet meer energie dan een goede stofzuiger.

Verbruik water:
De Clics matrijzen worden gekoeld met water dat gerecycleerd wordt in een gesloten circuit.

Plastic afval:
Clics heeft ook nog een ecologische verbetering gedaan ten aanzien van de grondstoffen (Poly Propyleen en nylon). Als gevolg van kleurwisseling in de productie van Clics-blokjes, accessoires en plastic verpakkingen, is het normaal dat sommige producten de kleurprocedure niet doorstaan. Deze producten worden fijngemalen zodat deze hergebruikt worden voor andere plastic producten, zodat er geen afval is.

Papieren verpakking:
Alle kartonnen dozen en papier die Clics gebruikt als verpakking en ook de bouwplannen worden gemaakt van papier of karton, waarvan de producenten zich hebben aangesloten bij een herbebossingsprogramma FCS of PEFC (https://ic.fsc.org/)

Magformers® gebruikt cilindervormige neodymium magneten. Vanwege de unieke vorm, zorgen ze ervoor dat ze altijd elkaar aantrekken en kunnen de vormen omhoog getrokken worden tot een 3D constructie.

Afhankelijk van welke set je hebt, kan het zijn dat de magneten in Magformers® vormen ziet zitten. Het doet er niet toe welke Magformers® vorm je hebt, ze zijn allemaal ultrasone gelast, zijn veilig en kunnen niet los komen.

Magformers® is gemaakt volgens zeer hoge kwaliteitsnormen. Elke Magformers® vorm is ultrasone gelast, zodat de magneten er stevig in vastzitten. Het plastic is van ABS.

Via deze link kan je heel veel bouwideeën bekijken en downloaden
http://www.magformersworld.com/ghome/nl/contents/contents_list.asp

Ik heb een andere vraag