Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Altijd al racepiloot willen zijn? Bouw zelf je Clics Formule 1-auto!

september 2, 2014

Hou je van het geluid van gierende banden en ronkende motoren? Dan ben je zeker ook fan van Formule 1. Met Clics kan je zelf een Formule 1-auto bouwen. Volg gewoon ons bouwplan en binnen de kortste keren rijd je met je eigen raceauto rond. Klaar? Starten maar!

Wat heb je nodig?

Om zelf een Clics Formule 1-auto te maken heb je nodig:

  • 37 bouwblokjes in vier kleuren: geel, groen, blauw en rood;
  • 5 korte staafjes;
  • 2 lange staafjes (voor de wielen);
  • 4 wielen;
  • 1 uitlaat.

Al deze onderdelen vind je in de Nitro Clics 2 in 1-doos, waar je 2 coole Clics raceauto’s mee kan bouwen!

Hoe begin je eraan?

Beginnen doen we met de carrosserie. Neem 6 groene blokjes en klik ze in elkaar. Bevestig er daarna 2 gele aan de zijkant. Vervolgens neem je 10 blauwe blokjes die je op de groene plaatst en 6 rode die je in het midden erop klikt. Zo, we zijn goed begonnen en je raceauto begint al vorm te krijgen. Op naar de volgende stap!

De cockpit en de motorkap

Aan de bovenkant klik je twee gele blokjes om de twee zijkanten met elkaar te verbinden. Nu is het tijd om de piloot een plekje te geven. Om de cockpit in elkaar te klikken, gebruik je twee groene blokjes en een rood blokje (dwars erbovenop). Voorzie vooraan twee staafjes die je door de groene en blauwe blokjes plaatst. Zo is je cockpit extra stevig. Je bent bijna klaar om te racen.

De wielen en de uitlaat

Je Formule 1-auto is zo goed als klaar om over de weg te scheuren. We missen enkel nog de wielen. Plaats de twee wielstaafjes door de Clics-bouwblokjes en bevestig de wielen eraan. Maak ze stevig vast zodat je auto goed intact blijft. Als finishing touch bevestig je de uitlaat achteraan. Zo krijg je een extra stoere raceauto! Heb je de smaak te pakken? Ontdek dan de collectie coole raceauto’s in onze webshop. Bestel online en binnenkort kan je zelf aan de slag gaan!

< Terug naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)