Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw de CLICS-muis!

februari 29, 2016

Wil je zoon of dochter graag een muis als huisdier, maar ben jij niet zo’n fan van knaagdieren in huis? Vermijd eeuwige discussies en koop simpelweg een emmer Clics. Daarmee bouwen kinderen hun favoriete huisdieren, inclusief zo’n lief schattig muisje. Ze kunnen ermee spelen, ermee wandelen en ravotten, en het beste van al: de Clics-huisdieren hebben geen verzorging nodig en ze zijn volledig geurloos! Ontdek hier hoe je van 50 Clics-blokjes een muis maakt.

Clics-muis maken: wat heb je nodig?

Slechts 50 Clics en 2 staafjes… Die vind je in deze 9-in-1 Clics emmer!

Hoe begin je eraan?

Verzamel 4 gele en 8 groene Clics en klik ze in elkaar zoals in stap 1. Vouw nu de groene blokjes naar boven zodat je een halve kubus krijgt (stap 2). Maak de twee delen nu aan elkaar vast (stap 3) en voeg nog 6 gele blokjes toe (stap 4). Stap 5 en 6 zijn kinderspel. In stap 7 maak je het geheel dicht met 3 gele blokjes. Het lijfje van de muis is nu klaar. Alleen de staart ontbreekt nog.

De staart van de muis

Daarvoor nemen we 5 blokjes die je achteraan vastmaakt (stap 8). Dan is het nu tijd om de kop te maken. Neem 3 rode blokjes en maak ze vooraan vast (stap 9). In stap 10 wordt het even moeilijk. Neem alvast 3 groene en 4 blauwe blokjes die je rond de snoet van onze muis klikt (zoals in illustratie 10). Geen blokje vergeten? Dan is stap 11 kinderspel!

De afwerking

Om je muis helemaal levensecht te maken, kleef je twee stickers op de plaats van de ogen (stap 12) en bevestig je twee oortjes (stap 13). Om de snorharen van de muis te maken, neem je een stokje dat je vastklikt vooraan de snoet.

Ziezo, onze muis is klaar! Tijd om te spelen, maar let op dat de kat je muis niet in het vizier krijgt!

 

< Ontdek onze andere bouwplannen.

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)