Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw je eigen Clics Glitter-kasteel en word een prinses!

september 23, 2014

Heb je altijd al een echte prinses willen zijn? Dan weet je vast dat die in een kasteel wonen. Met Clics kun je je dromen waarmaken en zelf je eigen Glitter-kasteel bouwen. Zo wuif jij straks vanop je balkon naar de bewoners van je koninkrijk! Neem alvast plaats op je troon. Het is helemaal niet moeilijk. Begin er dus maar meteen aan.

Clics Glitter kasteel bouwen: wat heb je nodig?

Voor het Clics Glitter-kasteel heb je 308 Glitter Clics nodig.

Hoe begin je eraan?

Beginnen doen we met de fundamenten van je prinsessenkasteel. Dat moet uiteraard stevig zijn zodat je prinsessenwoning straks tegen een stootje kan. Neem dus alvast 32 groene Clics klaar, 6 gele, 5 roze en 5 blauwe en klik ze vast zoals in illustratie 1. De zijkanten kun je nu rechtzetten (stap 2), zodat je ook met de gevel kunt beginnen. Neem 10 gele, 10 blauwe en 10 roze Clics en klik ze vast zoals in stap 3.

Het balkon van je Glitter-kasteel

Dat gaat aardig vooruit, niet? De muren worden steeds hoger, bouw dus vlug verder aan je kasteel! In stap 4 leg je nog een rij ‘stenen’ bovenop de gevel in geel, blauw en roze. Je hebt nu een opening voor de deur en de ramen van je prinsessenkasteel. Neem nu 16 gele Clics, 12 blauwe en 12 roze Clics en klik ze vast zoals in illustratie 5. De gele blokjes in het midden worden straks het balkon. Nu nog de balustrade in roze Clics (stap 6) en je bent klaar om het dak van je kasteel te bouwen.

Het dak van je prinsessenkasteel

Het dak begint bij stap 7. Je hebt daarvoor 8 gele, 4 blauwe en 4 roze Clics nodig. Draai nu de constructie om (je kijkt nu recht naar binnen in het kasteel) en leg de Clics zoals in illustratie 8-10.

We zijn bijna klaar! Natuurlijk is een kasteel niets zonder enkele typische torentjes. Die bouw je in stap 11-16. Volg de instructies, dan kan er weinig fout lopen. Nu ontbreken alleen nog enkele vlaggen en een luifel voor het balkon om je kasteel wat kleur te geven. Die maak je in stap 17.

Je kasteel is klaar, prinses. Ga nu maar vlug op zoek naar je droomprins!

< Ga terug naar de Clics bouwplannen.

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)