Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw je eigen Clics-hond!

juli 1, 2014

Hou jij ook zo van hondjes? Misschien heb je thuis wel zo’n vrolijke kwispel rondlopen? Of hebben je ouders liever géén dieren in huis? Géén probleem! Met de Clics-hond maak je toch gewoon je eigen trouwe viervoeter! Maak hem zo klein of groot als je zelf wilt. Leef je maar helemaal uit. Als hij klaar is, kun je er een wandelingetje mee maken – net als met een echt hondje!

Je eigen Clics-hond bouwen: wat heb je nodig?

Voor de Clics-hond heb je 124 bouwblokjes, 8 wielen en 4 wielstokjes nodig.

Hoe begin je eraan?

Beginnen doen we met de poten. Elke poot bestaat uit 2 vierkante blokjes die je op elkaar zet. Wij kiezen voor groene pootjes, maar stop je je trouwe vriend liever in een ander jasje, dan kan dat uiteraard ook! Vergeet in elk geval onderaan geen wielen te plaatsen. Zo kun je straks ook met je hond gaan wandelen.

Het lijf

Zijn de pootjes klaar? Dan is het nu tijd voor de buik. Daarvoor heb je 11 blokjes nodig die je aan elkaar klikt, met telkens ruimte voor de poten. In een volgende stap zet je nog een verdieping blokjes erbovenop en dan is het lijf klaar. Het begint al écht op een hondje te lijken, vind je niet?

De staart en de kop

Honden hebben natuurlijk ook een staart en een kop! Dus die gaan we nu maken. De staart is een vierkant waarvan je het bovenste blokje open laat staan – klik het dus niet dicht. (Hulp nodig? Schakel gerust mama of papa in!) Voor we aan de kop beginnen, maken we eerst de nek. Drie vierkante blokjes hoog is die. Staat hij recht?

Even goed opletten nu, want het wordt even moeilijk. Voor de kop heb je twee ogen nodig. Zorg ervoor dat ze vlak naast elkaar staan (zodat je hondje straks nergens tegenaan loopt!). De kop zelf is eigenlijk een grote vierkante blok waarvan aan één zijde – waar de ogen staan – een hoek weg is.

Gelukt? Maak dan vlug twee oren en plaats de kop mooi bovenop de nek. Hoe ga je je hondje noemen? In elk geval: véél plezier ermee en vergeet je nieuwe beste vriend niet uit te laten!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)