Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw je eigen giraf met het Clics bouwplan

juli 29, 2014

Ons lievelingsdier in de dierentuin? De giraf! Met zijn lange nek kan hij zelfs aan de sappigste bladeren hoog in de bomen. Met Clics kun je zelf een giraf bouwen en hem (of haar) allerlei leuke avonturen laten beleven.

Wat heb je nodig?

Een giraf is een heel groot dier. Je hebt wel 134 Clics-blokjes nodig om hem te bouwen. Maar geen paniek: moeilijk is het niet! Vergeet ook de twee wielstokjes en wielen niet. Met deze Clics-emmer bouw je je eigen giraf, bovenop nog een aantal andere leuke Clics-dieren!

Hoe begin je eraan?

Om z’n lange nek te dragen, heeft een giraf natuurlijk een stevig stel poten nodig. Neem 19 Clics-blokjes en klik ze in elkaar volgens het patroon in stap 1. Als dat gebeurd is, vouw je de buitenste rij naar boven (zoals in illustratie 2). Neem nu 4 blokjes en klik ze zoals in afbeelding 3 vast. De buik van de giraf is nu klaar.

1. De poten

Vervolgens beginnen we aan de poten (tekening 4-7). Let op: onze giraf heeft heel wat gewicht te dragen. Zet dus twee vierkante blokjes op elkaar, per poot, zodat hij zeker niet in elkaar zakt. Vergeet ook de hoeven niet (stap 8). Draai de hele constructie nu om en bevestig de staart (9-11).

2. De nek

Als dat gebeurd is, beginnen we aan het leukste werk: de nek (stap 12-16). Die is maar liefst 7 blokjes hoog! Wil je het helemaal té gek maken, zet er dan gerust nog wat verdiepingen bij, maar let op dat je kolos niet bezwijkt onder het gewicht!

3. De kop

Bovenaan de nek komt de kop van onze giraf. Even goed opletten nu, want het wordt iets moeilijker. Klik alvast drie blokjes vast zoals in tekening 17. Doe hetzelfde voor de andere kant van zijn kop (stap 18) en bevestig de ogen (stap 19). Nu ontbreken enkel de neus (stap 20) en oren nog (21). Staan ze eraan? Geef je zelfgebouwde giraf dan vlug wat gras om te kauwen, want het beest heeft honger van het wachten.

Tijd om op avontuur te gaan!

Naar alle bouwplannen

 

 

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)