Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw je eigen Glitter Clics sportwagen met open dak

juli 25, 2014

Wie zegt dat snelle auto’s niet voor meisjes zijn?! Heb je al eens goed gekeken naar deze schitterende en glitterende Clics sportwagen met open dak? Daarmee rijd je in stijl – haren in de wind! – door de straten, lekker indruk aan het maken op de jongens! Maar vooraleer het zo ver is, moet je die blitse bolide wel zelf bouwen natuurlijk. Geen nood, met dit plan en enkele bouwtips klaar je de klus in een wip.

Wat heb je nodig?

Voor de Glitter Convertable Sports Car heb je 83 Glitter Clics nodig, 8 speciale sports car-accessoires, 2 wielstokjes, 4 wielen en de speciale Convertable Sports Car-voorruit. Met deze Clics Glitter Rollerbox kan je deze leuke Clics sportwagen bouwen, naast nog een heleboel andere fantastische bouwwerken!

Wij kozen voor een roze auto, maar uiteraard staat het je helemaal vrij een andere kleur te kiezen…

Hoe begin je eraan?

We beginnen met de onderkant van de auto – het ‘chassis’, om het met een geleerd woord te zeggen. Daarvoor heb je 15 roze blokjes nodig. Klik een klein platformpje in elkaar van 3 x 3 blokken en bevestig langs weerszijden telkens drie blokjes met de gladde kant naar onder (stap 1). De zijkant van de auto bouw je er heel eenvoudig tegenaan (stap 2).

De koffer en motorkap van je Glittermobiel

Voor de kofferbak van je glittermobiel volg je aandachtig stappen 3 en 4. Als dat gelukt is, moet je even goed kijken naar stappen 5 tot en met 7. Bevestig elk blokje precies op de juiste plaats, zoals op de tekening is aangeduid. Lukt het niet meteen? Vraag dan gerust hulp aan mama, papa of grote broer.

Proficiat, het moeilijkste deel heb je nu achter de rug. In stap 8 bouwen we de voorbumper (3 blokjes), zodat je auto niet stuk gaat als je ergens tegenaan rijdt. In stap 9 maken we de motorkap met 11 blokjes die je gebogen in elkaar klikt. De voorruit bevestigen we in stappen 10 en 11.

Je kunt nu bijna vertrekken …

Wat ontbreekt er nu nog? Juist ja: de wielen! Neem de 2 wielstokjes en schuif ze op de juiste plaats (stap 12). Al wat je nu nog hoeft te doen zijn de wielen te bevestigen en weg ben je!

Gordel vast, schrap zetten en weg zijn we!

< Naar alle bouwplannen!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)