Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw je eigen Glitter-koets met paard en galoppeer door de velden

juli 30, 2014

Hou je van paarden? Of wat denk je van een ritje te paard achterin een koets? Met Clics Glitter Horse and Trailer maak je je eigen kleurrijke paard én koets waarmee je straks heerlijk door de bossen galoppeert.

Wat heb je nodig?

Voor de paard-en-koetscombinatie heb je 52 Clics nodig, 3 wielstokjes, 6 Glitter-wielen en 2 scharniertjes die we zullen gebruiken als ‘trekhaak’. Met deze Clics Glitter koker bouw je in een mum van tijd de bovenstaande koets, bovenop een heleboel andere leuke bouwwerken!

Hoe begin je eraan?

Laat je als een echte prinses in een prachtige koets overal naartoe brengen door je paard. Voor het zover is, moet je natuurlijk wel eerst zelf aan de slag met de Clics-blokjes.

1. Het paard

Beginnen doen we met het paard. Het Clics Glitter-paard is wel héél speciaal, want het rolt op wieltjes. Gelukkig is het heel eenvoudig te maken. Wel even opletten bij de eerste stap dat je het scharniertje niet vergeet waarmee je het paard straks voor de kar kunt spannen. Stap 2 tot en met 9 spreken voor zich. Je kiest uiteraard zelf de kleuren van je paard!

2. De koets

En ook de koets is zó klaar! Neem 10 Clics-blokjes klaar en klik ze in elkaar zoals in tekening 10. Vergeet ook hier het haakje niet vooraan de koets! Vouw het geheel dicht (stap 11) en plaats de wielen (12 en 13). Als dat gebeurd is, moet je enkel nog de rugleuning van de koets bouwen en klaar is kees. Kijk goed naar tekeningen 14 en 15 en dan lukt het vast!

Span je Glitter-paard nu, zoals geïllustreerd (tekening 16 en 17), voor de kar en maak je klaar voor je eerste ritje. Geniet ervan, prinses!

< Naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)