Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Zelf een offroad auto bouwen: met Clics natuurlijk!

oktober 15, 2014

Houden je kids van van avontuur en van auto’s? Dan is een Clics offroad auto helemaal hun ding. Deze stoere en stevige wagen baant zich een weg door de natuur en kan de steilste hellingen aan. Met Clics-blokjes kan je zelf een offroad auto bouwen. Volg ons stappenplan en ga meteen aan de slag!

Clics offroad auto bouwen: wat heb je nodig?

Om zelf een offroad auto te bouwen, heb je nodig:

  • 59 bouwblokjes in vier kleuren: geel, groen, blauw en rood
  • 4 korte staafjes
  • 2 lange staafjes (voor de wielen)
  • 4 wielen

Deze onderdelen kan je allemaal vinden in de Clics Mega Rollerbox 45 in 1, waar je maar liefst 44 andere figuren mee kan bouwen!

Carrosserie als stevige basis

Beginnen doe je met de carrosserie. Klik 6 groene blokjes in elkaar en plaats aan beide kanten (in het midden) 2 gele blokjes. Deze 10 blokjes vormen de fundamenten van je offroad auto. Op de carrosserie plaats je het chassis. Je auto ziet er niet alleen stoer, maar ook kleurrijk uit. Aan de uiteinden voorzie je telkens 5 rode blokjes. In het midden gebruik je 2 blauwe en 2 gele blokjes. Je auto begint nu al mooi vorm te krijgen!

Staafjes en spoiler

Een offroad auto moet tegen een stootje kunnen. Hij is van geen kleintje vervaard en doorkruist de hobbeligste parcours. Daarom is een extra versteviging geen overbodige luxe. Daarvoor gebruik je de vier korte staafje die achteraan en in het midden geplaatst worden. Verder komt er achteraan ook een spoiler die je met 5 groene blokjes in elkaar klikt.

De wielen en de finishing touch

Een offroad auto heeft grote, stevige wielen nodig die bestand zijn tegen weer en wind en zich een weg kunnen banen door slijk en modder. Gebruik de twee lange staafjes om de wielen te bevestigen en zorg ervoor dat ze goed vast zitten. Wist je dat je de wielen van de Nitro Rollerbox hiervoor kan gebruiken?! Tot slot maak je met twee groene blokjes bovenop de auto nog een bescherming voor de bestuurder.

Ziezo, je Clics offroad auto is nu helemaal klaar. Gordels vast, want nu is het tijd om hem te testen. Veel plezier!

< Terug naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)