Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Als eerste over de finish in je Clics Race Car Big Wheels!

oktober 9, 2014

Ben jij een stoere jongen of meisje? Mag het voor jou hard gaan? Check dan de Clics Race Car Big Wheels! Ja, je leest het goed: ‘Big Wheels’. Deze coole racebak gebruikt de wielen van je Rollerbox om extra snel door te bochten te scheuren. Hoe je hem bouwt? Dat zie je hier!

Clics Race Car bouwen: wat heb je nodig?

Voor de Clics Race Car Big Wheels heb je 108 Clics nodig, 2 wielstokjes, 4 grote wielen, 2 staafjes voor de achtervleugel en 2 speciale accessoires.

Hoe begin je eraan?

We beginnen met de onderkant van de wagen, ook wel het ‘chassis’ genoemd. Neem 8 rode Clics en 4 blauwe en bevestig ze zoals in tekening 1. Daarbovenop bouw je de zijkant van de wagen in gele blokjes (stap 2). Helemaal onderaan bevestig je nog 1 rode Clics (stap 3). In stappen 4 en 5 doen we hetzelfde vooraan de wagen. In stap 6 bevestig je twee gele Clics aan de flank van de wagen.

De cockpit

De plaats waar de bestuurder of piloot van de racewagen zit, noemen we de cockpit (net als bij een vliegtuig). Om die te bouwen heb je 8 groene blokjes (stap 7) en 6 blauwe nodig (stap 8). Om snel door de bochten te scheuren monteren we ook 2 ventilatoren op de flanken (stap 9). Daarvoor heb je de 2 speciale accessoires nodig die je in de doos vindt.

De motorkap en voorvleugel

Neem nu 4 groene Clics die je schuin in elkaar zet zoals in illustratie 10. In het midden komen 2 rode Clics. De volgende stap is eenvoudig: bevestig 2 blauwe Clics aan een rood blokje en klik ze vast bovenop het platformpje dat je net hebt gebouwd (stap 11).

Dan rest ons alleen nog de bovenzijde van de racecar en we kunnen uit de startblokken schieten. Neem 8 blauwe en 5 rode Clics en bevestig ze zoals in illustratie 12. Neem dan 8 groene Clics in de hand en 6 rode en bevestig ze zoals in illustratie 13. Al wat je nu nog rest, zijn de wielen. Voordat je die kunt plaatsen, klik je nog even 4 groene Clics vast (stap 14) op de juiste plaats. Als dat klaar is, neem je de wielen van je Rollerbox en de 2 wielstokjes. Klik alles vast en klaar is kees!

Veel raceplezier!

Ga terug naar de bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)