Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Zelf een levensechte schildpad bouwen met Clics

oktober 23, 2014

Vind je schildpaden super leuk en wil je een exemplaar in huis halen? Dan hoef je niet naar de dierenwinkel te hollen om een schildpad te kopen… Want met Clics kan je zelf een schildpad bouwen die levensecht lijkt. Wij zetten de verschillende stappen op een rijtje. Ontdek ze hier en ga meteen aan de slag!

Een Clics schildpad bouwen: wat heb je nodig?

Om zelf een schildpad te bouwen, heb je nodig:

  • 133 bouwblokjes in vier kleuren: geel, groen, blauw en rood
  • 2 lange staafjes

Al deze onderdelen vind je in de 9 in 1 Clics-emmer, waarmee de kids maar liefst 8 andere toffe figuren mee kunnen bouwen!

Stevige poten

Beginnen doen we met de poten. Hiervoor gebruik je 10 blauwe blokjes die je als een kubus in elkaar klikt. In totaal klik je 4 stevige poten in elkaar waarop het lijf wordt geplaatst.

Robuust lijf en fijn hoofd

Voor het lijf neem je 12 gele blokjes die je op de poten bevestigt. Aan het gele oppervlak klik je links, rechts, boven- en onderaan telkens twee groene blokjes. Vooraan schuif je de twee staafjes in het gele blokje om het hoofd aan te bevestigen. Met de gele blokjes maak je een kubus waarop je links en rechts een oog kleeft. Die klik je vast op de gele blokjes.
Daarna ga je verder met het lijf. Gebruik groene blokjes om een rechtopstaande rand te maken. Daarop klik je één rij blokjes waarop het schild wordt vastgeklikt.

Schild als finishing touch

Een schildpad kan natuurlijk niet zonder… schild! Daarvoor gebruiken we rode blokjes die we op het lijf vastklikken. Eerst maak je een rand met de rode blokjes en daarna maak je het bovenaan helemaal dicht.

Zo, je schildpad is nu helemaal klaar. Veel plezier ermee!

< Terug naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)