Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

3,2,1, start! Wint jouw zelfgebouwde race auto van Clics de race?

augustus 22, 2014

Een autorace is elke keer weer razend spannend. De wagens vliegen bijna tegen lichtsnelheid over het parcours. Wie komt als eerste over de finish? Dankzij de Clics Rollerbox met afneembare wielen bouw jij de snelste race auto. Neem het tegen je vrienden op en haal de beker binnen!

Wat heb je nodig?

Om je eigen Clics race auto van het type dragster te bouwen heb je een Clics Rollerbox nodig, een leuke doos op wieltjes die maar liefst 400 Clics bevat en ideaal is voor het maken van allerlei voertuigen. De vier wieltjes van deze doos zullen we gebruiken bij het ontwerpen van je racewagen. Verder heb je nog 51 Clics nodig, een decoratie-accessoire (zie bouwplan), twee korte staafjes, één middellang staafje en één lang staafje.

Hoe begin je eraan?

Zelf je dragster bouwen is niet zo moeilijk, maar je moet wel heel goed het bouwplan – dat je hieronder kan bekijken – volgen. De eerste stap is het maken van een kubus. Vervolgens maak je een ketting van acht Clics, die je aan de bovenzijde van het vierkant bevestigt (stap twee).

Daarna bouw je de beide zijkanten van je dragster (zie stap drie). Maak daarvoor twee kettingen van negen Clics en bevestig ze aan de bovenzijde van het vorige stuk. Vervolledig door aan de achterzijde één Clics rechtop te zetten.

Een mooie spoiler voor je race auto

Bouw vervolgens het achterste stuk van de dragster door de spoiler in elkaar te zetten en deze vast te maken met de twee korte staafjes. De voorzijde van de raceauto bouw je zoals op de tekening, aan de bovenzijde laat je twee Clics een hoek vormen. Hiervoor bekijk je stappen vier en vijf op het bouwplan.

Een kubus van Clics vormt de motor, je werkt hem af met het decoratie-onderdeel (stap zes en zeven). Nu nog de wielen bevestigen met staafjes en je dragster is helemaal klaar voor de race!

Terug naar alle Clics bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)