Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Clics in de klas: het gedroomde lesmateriaal voor het basisonderwijs

augustus 29, 2014

Clics is niet alleen geweldig leuk speelgoed voor kinderen, het is ook erg leerzaam. De bouwblokjes verscherpen het ruimtelijk inzicht, verbeteren de oog-handcoördinatie en helpen bij de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden. Clics is dan ook de gedroomde partner van leerkrachten en kleuterjuffen. Hoe je Clics als lesmateriaal in het basisonderwijs kunt inschakelen, ontdek je hier!

Clics als educatief speelgoed

Clics mag dan wel ‘speelgoed’ heten, kinderen steken er ook heel wat van op. Elke kleuterjuf weet natuurlijk al lang dat vier tot zesjarigen het liefst spelenderwijs leren. En dus kan Clics perfect gebruikt worden in de klas. Op welke manier Clics dan wel bijdraagt tot de algemene ontwikkeling van een kind?

Langer concentreren dankzij Clics

Schotel je leerlingen een stapel rekenoefeningen voor en de kans is groot dat ze het na een kwartier voor bekeken houden. Niet het geval met Clics! Vier- tot twaalfjarigen (én ouder) kunnen uren met de bouwblokjes in de weer zijn. Zo trainen ze hun concentratievermogen, zonder dat ze er erg in hebben.

Clics vergroot het ruimtelijk inzicht én de sociale cohesie

Het leuke aan Clics is dat je leerlingen er hun grootste fantasieën mee tot leven wekken. Blokje voor blokje bouwen aan een dinosaurus of een ridderkasteel vergt heel wat van hun ruimtelijk inzicht. Laat je hen in groepjes aan een bouwproject werken, dan wordt het helemaal een uitdaging. Je leerlingen moeten dan niet alleen hun ruimtelijk inzicht aanspreken, ze moeten ook met elkaar afspreken wie wat bouwt. Clics is dan ook het ideale middel om de klassfeer te verbeteren en de sociale vaardigheden aan te scherpen.

Clics verbetert de fijne motoriek van je leerlingen

Clics is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar. Laat je kleuters en lagereschoolleerlingen ermee aan de slag gaan en sta versteld van de vooruitgang die ze boeken. De Clics-blokjes zijn net groot genoeg, om de fijne motoriek er met rasse schreden op te laten vooruitgaan. En vergeet niet te genieten van het plezier dat ze eraan beleven!

Test Clics vandaag nog in je klas. Bezoek onze online shop!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)