Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Clics in de kleuterklas: bouw een les rond de bouwblokjes

september 5, 2014

We schreven het al: Clics is niet alleen heel leuk, kinderen kunnen er al bouwend ook heel wat van opsteken. Maar hoe kun je als kleuterjuf de blokjes nu concreet gebruiken in je les? We geven je wat inspiratie, zodat je straks in je eigen klas aan de slag kunt.

Je kunt Clics inschakelen in verschillende lessen. De blokjes dienen dan ook verschillende zogenaamde ontwikkelingsdoelen, zoals die door het kleuteronderwijs worden vooropgesteld: WO techniek en ruimte, LO motorische competenties, Wiskundige initiatie en Taal-Lezen zijn de belangrijkste.

WO

Laat je kleuters tijdens WO techniek en ruimte met Clics bouwen. Dan schaven ze hun ruimtelijk inzicht bij. Ze leren creatieve oplossingen te bedenken bij een technisch probleem en scherpen hun drang tot experiment aan. Ze leren ook de begrippen links en rechts correct te gebruiken en ze leren omgaan met een eenvoudig bouwplan.

LO

Door de blokjes vast te grijpen en te manipuleren, werken de leerlingen aan hun fijne motoriek. Ze tonen een toenemende bedrevenheid in het functioneel aanwenden van hun motorische vaardigheden. Bovendien leren ze omgaan met allerhande sensorische prikkels tijdens het bouwen.

Wiskundige initiatie

De kleuters kunnen de begrippen “in, op, boven, onder, naast, voor, achter, eerste, laatste, tussen, schuin, op elkaar, ver weg, dicht bij, binnen, buiten, omhoog, omlaag” in hun juiste betekenis gebruiken. Ze leren ruimtelijke relaties inschatten, leren getallen en hoeveelheden te onderscheiden en vergelijken.

Taal-Lezen

De kleuters kunnen concrete situaties begrijpen, interpreteren en verwoorden én ze leren instructies uit te voeren op basis van visueel materiaal.

Clics, de totaalaanpak in de kleuterklas

Je merkt het: Clics werkt op meerdere fronten tegelijk. En dat is nog niet alles, want ook de klassfeer gaat erop vooruit dankzij Clics. Laat de kleuters samenspelen en ze zullen ontdekken dat ze dan nog meer plezier hebben. Ze leren omgaan met kindjes die ze niet zo leuk vinden en maken op die manier misschien wel nieuwe vrienden!

Wil je meer weten over Clics? Lees dan onze blog of volg ons op Facebook.

Ontdek zelf de meerwaarde van Clics in de kleuterklas en bestel vandaag nog een pakket in onze webshop.

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)