Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Clics en weeskinderen in Borneo: het Living Waters-project

oktober 3, 2014

Middenin de jungle van Borneo heeft de Nederlandse Australiër Ronny Heyboer vijftien jaar geleden een tehuis voor weeskinderen opgericht. In het weeshuis worden kinderen opgevangen en krijgen ze verzorging, voeding en onderwijs. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning. Clics draagt het project een warm hart toe en levert maar al te graag bouwblokjes waarmee de kinderen zich volop kunnen uitleven.

Allerlei voorzieningen voor weeskinderen

Het Living Waters-project startte in 1995 met een opvangtehuis, maar is uitgegroeid tot een dorp van 300 hectaren. Het biedt onderdak aan 1.000 verwaarloosde kinderen en ongeveer 2.000 kinderen kunnen er school lopen (zowel basis- als hoger onderwijs). Verder is er een polikliniek, een ziekenhuis, een bakkerij, een administratiegebouw, een radiozender, een naaiatelier en een crèche aanwezig. De kinderen worden opgeleid en verzorgd zodat ze na verloop van tijd naar huis kunnen terugkeren.

Zeecontainer met hulpgoederen richting Borneo

Ook vanuit België wordt het Living Waters-project gesteund. Tom Helsen (uit Herentals) en zijn echtgenote begonnen met het sponsoren van een weeskindje. Maar al snel werden er allerlei goederen ingezameld. Meer en meer mensen raakten bij het project betrokken en het duurde niet lang vooraleer er een zeecontainer met hulpgoederen vanuit Herentals richting Borneo werd gestuurd. Kleding, schoolgerief, schoeisel, rubberen laarzen, kookgerief en speelgoed: de weeskinderen kunnen alle hulp gebruiken.

Op-en-top plezier met de Clics-bouwblokjes

Clics sprong mee op de kar en steunt het Living Waters-project actief. De weeskinderen krijgen de mogelijkheid om met onze bouwblokjes te spelen en de allerleukste constructies te bouwen. Ze beleven niet alleen plezier, ook hun fijne motoriek en hun cognitieve vaardigheden worden gestimuleerd. Onder de naam ‘Clics cares’ steunen we overigens heel wat liefdadigheidsprojecten in bijvoorbeeld Nepal, Zambia, … Het doet deugd om te zien dat kinderen overal ter wereld zich kunnen uitleven met onze bouwblokjes!

> Bekijk hier meer informatie over het project!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)