Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Met Clics stimuleer je de fijne motoriek van je kind

november 13, 2014

De motorische ontwikkeling van je kind is ontzettend belangrijk. Vanaf de eerste levensjaren moet de motoriek van kinderen gestimuleerd worden. Anders zullen ze er op latere leeftijd de gevolgen van dragen. Als je peuter of kleuter zijn of haar fijne motoriek ontwikkelt, leert het kleine objecten vast te nemen en te bewegen. Speelgoed zoals Clics is ideaal om hierbij te helpen.

Het onderscheid tussen grove en fijne motoriek

Bij de motorische ontwikkeling wordt er een onderscheid gemaakt tussen grove en fijne motoriek. Grove motoriek bevat grote bewegingen zoals kruipen, lopen, springen, fietsen, … Fijne motoriek komt neer op kleinere handbewegingen. Beide vormen zijn van belang. Kinderen leren hun zintuigen gebruiken en ontwikkelen er ook hun hersenen door. Ook de verbinding tussen de twee hersenhelften komt tot stand.

Bewegingen controleren en coördineren

Vanaf de geboorte komt de ontwikkeling van de fijne motoriek op gang. Baby’s gebruiken hun handjes om objecten vast te nemen en te ontdekken. In het begin gaat het om eenvoudige zaken:

  • grijpreflex
  • objecten van de ene naar de andere hand bewegen
  • objecten met de handen onderzoeken
  • met meerdere vingers dingen vastgrijpen

In een later stadium komen eten met een vork, tekenen, schilderen en knippen aan bod.

Spelenderwijs de fijne motoriek stimuleren

Wanneer baby’s een paar maanden oud zijn, beginnen ze allerlei voorwerpen vast te nemen. Speelgoed is ideaal om hun grenzen te verleggen en de wereld te ontdekken. Je kan niet eender welk speelgoed gebruiken. Het is belangrijk dat het aansluit bij het ontwikkelingsniveau van je kind, want anders zal hij of zij het snel links laten liggen.

Wil je niet om de haverklap naar de winkel hollen? Haal dan Clics in huis. De bouwblokjes zijn geschikt voor zowel peuters, kleuters als kinderen uit de lagere school. Je kan er de gekste constructies mee bouwen en je kinderen zijn er urenlang zoet mee. Op die manier wordt de fijne motoriek spelenderwijs ontwikkeld. Meer weten? Ontdek het aanbod in onze webshop en laat je verleiden door onze collectie hero’s, dino’s, dieren en veel meer!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)