Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw het Clics-huis mét bijhorende boom

januari 2, 2016

Met Clics kunnen je kinderen bouwen wat ze willen. Wat dacht je van dit prachtige huis mét bijhorende boom? Je zoon of dochter beleeft uren speel- en bouwplezier en jij staat vast versteld van de deskundigheid waarmee je oogappel aan het bouwen gaat! Koop het Clics-huis vandaag nog!

Wat heb je nodig?

Voor het Clics-huis heb je 187 Clics nodig en 1 accessoire voor de schoorsteen. We hebben heel wat werk voor de boeg dus vlug aan de slag!

Beginnen doen we met de plattegrond, de fundamenten van je huis. Bouw een groen vlak zoals in afbeelding 1 – laat vooraan en achteraan twee uitsparingen, een voor je huis en een voor de boom.

Het metselwerk

Zijn de fundamenten gelegd? Dan is het nu tijd om aan het echte metselwerk te beginnen. Begin met de eerste rij ‘stenen’ en bouw in een vierkant (stap 2). Ga rij per rij omhoog en laat voldoende ruimte voor de ramen en de deur van je woning (stap 3 en 4). In stap 5 maak je twee blauwe clics vast aan de ‘gevel’ voor het dak.

De boom

Nu onze woning al aardig vorm begint te krijgen, verleggen we de focus even naar de tuin. Want onze boom moet uiteraard ook ‘geplant’ worden. De stam bouw je met twee vierkante blokjes (stap 6). De kruin bouw je door nauwgezet stap 7 tot 9 te volgen.

Het dak van de woning

En dan is het nu tijd voor het dak. Om het onszelf gemakkelijk te maken, bouwen we het dak eerst gewoon op de grond. Gebruik 24 rode Clics en hou rekening met de uitsparing voor de schoorsteen. Als dat gebeurd is, vouw je het dak in het midden naar binnen toe (stap 12). Om het dak aan de gevel te kunnen bevestigen, bouwen we langs weerszijden van het dak 5 groene Clics.

De schoorsteen

De schoorsteen (stap 14) krijgt een mooie afwerking (stap 15). Je eigen huis is nu helemaal klaar!

Ontdek onze andere bouwplannen!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)