Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Clics steunt Lifesong in Zambia

januari 13, 2016

Onze Clics-blokjes reizen heel de wereld rond om kinderen tot spelen én leren aan te zetten. In Zambia steunen we Lifesong, een project dat kansarme kinderen van de Kitwe-gemeenschap onderwijs verschaft. De kinderen leren daar niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens de ontspanningsmomenten. Dan spelen ze namelijk massaal met Clics.

Kansarme kinderen uit gemeenschappen als Kitwe in Zambia worden vaak aan hun lot overgelaten. Het gevolg is dat een groot aantal kinderen en jongeren uiteindelijk vroegtijdig stopt met school. Zonder opleiding zijn ze een vogel voor de kat en raken ze nooit uit de armoede.

 

Wat is Lifesong?

Lifesong Zambia tracht het tij te keren. De school – de beste van het land – biedt niet alleen onderwijs aan weeskinderen, maar steunt hen ook op andere vlakken, zoals spirituele ontwikkeling. Daarnaast kan elke leerling van de Lifesong-school rekenen op twee gezonde maaltijden per dag.

Maar er is meer. Om de kinderen een zinvolle bezigheid te geven tijdens de ontspanningsmomenten vroeg de school hulp aan Clics. En wij gingen daar natuurlijk graag op in. Onze blokjes zijn namelijk van goudwaarde voor de ontwikkeling van kinderen tussen 4 en 12 jaar. Spelen met de blokjes verscherpt hun motoriek en stimuleert hun sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de Clics-blokjes natuurlijk ook gewoon leuk om mee te spelen.

Wat betekent Clics voor de weeskinderen van Kitwe?

Daarom stuurden wij 2.400 Clics en talloze bouwplannen richting Zambia. Reken maar dat de weeskinderen van Kitwe daar blij mee waren! Dat ondervonden de leerkrachten van de Lifesong-school vlug. Hun leerlingen blijven tijdens de ontspanningsmomenten massaal binnen om met de blokjes te spelen! En kun je ze ongelijk geven?

Met Clics bouw je wat je maar wilt: een gevaarlijke dinosaurus, een futuristische racewagen, een ridderkasteel of nog iets anders. Hou je aan het bouwplan of ga helemaal op in je eigen fantasiewereld en zie je creaties tot leven komen!

Wil je meer weten over ons ‘Clics cares’-programma? Neem dan een kijkje op de blog.

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)