Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Clics zeilschip bouwen: volle kracht vooruit, met de wind in de zeilen!

augustus 15, 2014

Hou je van de zee en ben je niet bang van wat avontuur? Dan is het zeilschip van Clics precies wat je zoekt! Als een volleerde piraat speur je de horizon af op zoek naar goud! Maar pas op, want er liggen kapers op de kust. Bouw je eigen Clics zeilschip en laat je meevoeren door de wind. Schip ahoi, kapitein!

Voor je klaar bent voor de woeste zee, moet je eerst je schip zeewaardig maken. Geen nood: met Clics lukt het bijna vanzelf!

Clics zeilschip bouwen: wat heb je nodig?

Het Clics zeilschip bouw je met 166 Clics, 4 wielen en 6 wielstokjes. Met deze Clics Rollerbox (de wielen zijn afneembaar!) kan je dit machtige zeilschip bouwen en nog een heleboel andere leuke figuren!

Hoe begin je eraan?

Beginnen doen we met de onderkant van het schip. Neem 5 blokjes en klik die afwisselend in de lengte en breedte in elkaar (zoals op tekening 1). Vervolgens bevestig je aan de zijkanten ook blokjes volgens hetzelfde patroon (afbeelding 2). Je hebt nu, als het goed is, een lange, rechthoekig staaf die aan de bovenkant open is. Bevestig daarbovenop 15 blokjes (volgens het patroon in afbeelding 3) die je plat legt. Bouw nu verder in de hoogte opnieuw een rij blokjes volgens het patroon in tekening 4.

Het dek en de voorsteven

Zo, de romp van het schip (zo noemen echte schippers het deel van de boot dat in het water ligt) is klaar! Dan is het nu tijd voor het dek. Hou alvast de rode blokjes klaar!

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er straks water in ons schip komt te staan. Maak dus snel de romp dicht (stap 5). Let op dat je in precies in het midden 1 blokje openlaat. Daar komt straks de mast om het zeil aan te bevestigen.

In stap 6 tot en met 8 bouwen we de voorsteven van het schip. Het is de favoriete plek op het schip van elke piraat omdat je van daaruit ver over de oceaan kunt kijken. Als dat klaar is, beginnen we met de mast. Rond het gat in het dek bouw je eerst een vierkant blokje dat je aan de bovenkant open laat (stap 9). Neem nu een wiel en wielstok en bevestig beide zoals in tekening 10 en 11. Daarrond klik je een nieuw vierkant (stappen 12 en 13) dat je openlaat aan de kant van de voorsteven (weet je nog wat dat was?).

De mast en de zeilen

Het moeilijkste deel is nu achter de rug. Oef! De mast bouw je recht omhoog (stap 14). Bovenaan plaats je weer een wiel (15), net zoals je daarnet hebt gedaan. Daarmee kunnen we straks het zeil draaien om optimaal van de wind te profiteren. Bouw het zeil zoals aangegeven in afbeeldingen 16 en 17 en draai vervolgens bovenaan een wiel op de stok om het zeil vast te zetten (18). Bovenop de mast klik je vervolgens een laatste vierkant waarvan de bovenzijde openblijft (19).

Het tweede zeil wordt met een blokje bevestigd aan de wielstokken onderaan (20). Het gele zeil bestaat uit 33 blokjes in totaal. Volg het patroon op de tekening (stappen 21 tot 23) om je zeil een mooie look te geven. Let goed op: bovenaan bevestig je het zeil met drie blokjes aan de wielstok (stap 24).

< Terug naar alle Clics bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)