Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Enkel voor stoere kerels: zelf een Clics Monster Truck bouwen!

september 3, 2014

Ben je een fan van stoere auto’s? Dan is de Monster Truck echt iets voor jou. Met de bouwblokjes van Clics kan je zelf zo’n ‘monsterwagen’ maken die zich overal een weg door baant. Klaar om de uitdaging aan te gaan? Go!

Clics Monster Truck bouwen: wat heb je nodig?

Om zelf een Monster Truck te bouwen, heb je nodig:

  • 41 bouwblokjes in vier kleuren: geel, groen, blauw en rood;
  • 10 korte staafjes;
  • 2 lange staafjes (voor de wielen);
  • 4 wielen;
  • 2 uitlaten.

Deze onderdelen vind je allemaal in de Clics Tuning emmer, waar je nog 5 andere blitse Clics-auto’s mee kan bouwen (bv. deze Clics raceauto)!

Rondrijden op grote hoogte

In een Monster Truck zit je heel hoog zodat je een goed zicht hebt op alles wat er op je pad komt. We gebruiken dan ook grote wielen en zetten de cockpit op staafjes. Zo wordt de auto extra stoer en gaat iedereen aan de kant wanneer je eraan komt!

De carrosserie en de uitlaten

Om te beginnen bouwen we de carrosserie. Klik vier groene blokjes in elkaar en plaats er aan beide zijkanten twee rode op. Aan het uiteinde klik je ook een groen blokje. Vervolgens voorzie je twee gele blokjes waarop de uitlaten worden gemonteerd. Daarna maak je het uiteinde dicht met blauwe blokjes.

Om de Monster Truck extra stevig te maken voorzie je twee staafjes die het voorste met het achterste gedeelte verbinden. Ook aan de voorkant plaats je dezelfde blokjes als achteraan: vier rode en één groen.

Monster Truck op pootjes

Om hoog genoeg te zitten, maken we de Monster Truck in twee verdiepingen. We gebruiken acht staafjes (vier aan de voorkant en vier aan de achterkant) waaraan we een kubus vastklikken. De kubussen bestaan uit vier rode en twee blauwe blokjes. Je Monster Truck staat nu op pootjes en is bijna klaar!

De finishing touch: de wielen

Om de wielen te bevestigen plaats je de twee grote staafjes door de openingen in de kubussen. Aan elke kant maak je twee wielen vast en klaar is kees. Je Monster Truck is helemaal af en klaar om door heuvels, zand, slijk en regen te rijden!

< Terug naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)