Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Faalangst bij kinderen | Bouw het zelfvertrouwen op, Clic na Clic

augustus 12, 2014

Heeft je kind angst om aan de verwachtingen te voldoen? En heeft hij of zij een gebrek aan zelfvertrouwen? Dan is faalangst de juiste diagnose. Faalangst bij kinderen komt meer voor dan je denkt. Het kan de ontwikkeling van je kind afremmen en verregaande gevolgen hebben in het verdere verloop van zijn of haar leven. Gelukkig zijn er remedies om er komaf mee te maken. Dankzij Clics overwint je kind faalangst en groeit het zelfvertrouwen zienderogen.

Faalangst bij kinderen: kenmerken

Maar liefst één op tien kinderen heeft te kampen met faalangst. Dit zijn de voornaamste kenmerken van faalangst bij kinderen:

  • Je kind piekert veel en is onzeker.
  • Je kind stelt dingen uit en zoekt excuses.
  • Je kind heeft lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, maag- en darmklachten of nagelbijten.
  • Je kind heeft slaapproblemen.

Het is belangrijk om de symptomen zo snel mogelijk te herkennen en de faalangst op de juiste manier aan te pakken.

 

Hoe ga je als ouder om met faalangst?

Omgaan met faalangst bij kinderen is een delicate oefening. Het is balanceren op een slappe koord: je moet voorkomen dat je kind ‘dichtklapt’, maar tegelijkertijd moet je er wel iets aan doen. Zo pak je het beter niet aan: verwijten maken, negeren of vergelijken met leeftijdgenootjes. Wat doe je dan wel? Luisteren, aanvaarden, positief zijn, structuur creëren en rustig blijven.

Middelen om faalangst aan te pakken

Er zijn verschillende manieren om faalangst bij kinderen aan te pakken. Het is vooral zaak om een strategie te zoeken waardoor je kind zelfvertrouwen opbouwt. Ga op zoek naar dingen waarin hij of zij uitblinkt en stimuleer hem of haar daarin. Leg de lat in het begin niet te hoog en stel duidelijke doelen voorop zodat het resultaat concreet wordt.

Zelfvertrouwen opbouwen met Clics

Ben je op zoek naar een eenvoudige, maar doeltreffende manier om je kind van faalangst af te helpen? Dan kan Clics daar zeker bij helpen. Met onze bouwblokjes leert je kind stap voor stap constructies maken die tot de verbeelding spreken. Bij elk blokje wordt het resultaat meer en meer zichtbaar. Spelenderwijs bouwt je kind vertrouwen op en verlegt het zijn grenzen, bijvoorbeeld met onze Hero squad of Clics Zoo. Bovendien stimuleert Clics ook nog eens de fijne motoriek. Wist je trouwens dat de Junior Clics-bouwblokjes al vanaf 3 jaar gebruikt kunnen worden?

Neem de proef op de som en probeer het uit. Je kind heeft er alleen maar baat bij!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)