Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

In het spoor van de astronauten: zelf een Clics raket bouwen

november 4, 2014

Heb je altijd al astronaut willen zijn en ben je fan van ruimtevaart? Dan hoef je niet per se meteen de lucht in gekatapulteerd te worden… We hebben goed nieuws voor je: met Clics kan je zelf een raket bouwen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je te werk gaat. Klaar voor de lancering? Start!

Clics raket bouwen: wat heb je nodig?

Om zelf een raket te bouwen, heb je nodig:

  • 100 bouwblokjes in vier kleuren: geel, groen, blauw en rood. Die vind je allemaal in deze Clics 9-in-1 emmer, daar kan je heel wat toffe figuren mee bouwen!

De voet als stevige basis

Een raket moet stevig op z’n ‘poten’ staan. Daarom kiezen we voor vier robuuste poten die je met rode en blauwe Clics in elkaar klikt. Klik drie blauwe blokjes in elkaar met aan de uiteinden telkens een rood blokje. In het midden voorzie je aan beide kanten twee rode blokjes. Op die manier krijg je een kruis dat je tot een kubus omvormt (die bovenaan open blijft). Herhaal dit vier keer.

Het platform voor de behuizing

Op de poten komt de raket zelf. Klik eerst vier gele blokjes in elkaar, zodat je een platform krijgt waarop de behuizing rust. Bevestig het platform tussen de poten. Op de poten klik je daarna een extra kubus met vijf gele blokjes. Op die manier zorg je voor extra stevigheid en wordt de behuizing beschermd.

De raket bouwen

De raket zelf bouw je met groene en blauwe blokjes. Maak twee keer een kubus van 16 blokjes (afwisselend groen en blauw). Klik ze op elkaar vast, zodat je een mooie, slanke raket krijgt. Je raket is nu bijna klaar. Alleen het dak ontbreekt nog. Daarvoor gebruik je acht gele blokjes die je bovenaan bevestigt.

Ziezo, je raket is nu helemaal klaar. Tijd om de ruimte te ontdekken!

Wil je zelf de proef op de som nemen? Surf dan naar onze webshop en bestel je Clics-raket online.

< Terug naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)