Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Hou je van kamperen? Bouw dan je eigen Clics auto met caravan!

augustus 27, 2014

Wat is er leuker dan een reisje met de caravan? Je kan heel wat spulletjes meenemen en je hebt altijd je huisje bij. Een kampeervakantie naspelen kan je nu ook doen dankzij Clics! Bouw deze prachtige glitterende Clics auto met caravan en vertrek op een groot avontuur. Is alles ingepakt? Haak dan je caravan achter de auto en vertrek op ontdekkingstocht naar de volgende boeiende bestemming. Waar gaat de reis deze keer naartoe?

Wat heb je nodig?

Om de auto én de caravan te maken heb je 28 Clics nodig. Om de auto én de caravan te maken, heb je 28 Clics nodig. Die vind je bijvoorbeeld in deze Clics-koker met 71 Glitter Clics goed voor maar liefst 16 bouwwerken! Natuurlijk kan je ook gewone Clics in andere kleuren gebruiken, bijvoorbeeld uit de Emmer 175 Clics 9-in-1. In dat geval heb je wel wat extra accessoires nodig die in een aparte doos verkocht worden. Dat zijn: drie staafjes, zes wielen en twee verbindingsstukjes.

Clics caravan bouwen: hoe begin je eraan?

1.     De auto

Zonder auto om hem te trekken heeft de caravan geen nut, dus bouwen we de auto eerst. Maak om te beginnen een vierkant van 3×3 Clics en zet er nog twee aan vast zoals in stap één van het bouwplan. Vouw het geheel dicht tot een bakje. Maak van nog drie Clics de bovenkant van de auto maar maak de middelste niet vast. Nu nog de wielen aan stokjes rijgen en bevestigen en je mooie auto is rijklaar. Een laatste maar belangrijke stap is het bevestigen van de trekhaak (stap 7-9 van het bouwplan), anders kan je de caravan niet meenemen op reis!

2.     De caravan

Om lekker comfortabel op vakantie te gaan, neem je ook de caravan mee. Die bouw je door een soort driehoek van Clics te maken en die zoals op het plan (stap 10-11) dicht te maken. Nu nog het dak van je caravan erop, de wielen eronder en klaar is kees! Haak snel je caravan vast aan je auto en vertrek op kampeeravontuur!

Naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)