Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Huiswerk maken: nóg leuker met je zelfgemaakte Clics pennenhouder!

september 12, 2014

Ondertussen hebben de kids hun eerste week school alweer achter de rug. Een nieuwe klas, een nieuwe juf of meester, misschien wel enkele nieuwe klasgenootjes en héél veel nieuwe dingen om te leren. Daar hoort natuurlijk ook nieuw schoolgerei bij. Dat kan je helemaal zélf maken met Clics!

Hier lees je hoe je een mooie en handige pennenhouder maakt. Je potloden, pennen, gommetjes en ander schrijfgerei waren nog nooit zo mooi opgeborgen. Bovendien wordt huiswerk maken heel wat leuker met zo’n mooie eigen creatie op je bureau!

Huiswerk maken wordt leuker met je eigen Clics pennenhouder!

Jawel, kans is groot dat ook de eerste taken mee naar huis beginnen te komen… En kinderen en huiswerk maken gaan meestal niet echt goed samen, toch? Probeer dat negatieve imago van huiswerk maken te doorprikken door de activiteit wat kindervriendelijker te maken en ‘aan te kleden’! Probeer het eens met de Clics pennenhouder!

Clics pennenhouder maken: wat heb je nodig?

Je eigen pennenhouder bouwen met Clics is helemaal niet moeilijk. Speciale blokjes zitten er niet in, het enige wat je nodig hebt zijn 31 Clics. Een pennenhouder in één kleur kan, maar nog leuker wordt het als je Clics in al je lievelingskleuren combineert. Met speciale glitterende Clics in allerlei kleurtjes wordt het resultaat schitterend! Alle nodige Clics vind je in deze Glitter Clics-koker!

Hoe begin je eraan?

Eerst moet je de onderkant van je pennenhouder bouwen. Zorg ervoor dat je de Clics goed stevig in elkaar zet, anders vallen je pennen en potloden eruit! Dit doe je door een ketting van vijf Clics te maken en naast de laatste nog een extra Clics vast te maken. Daarna bouw je een ‘muurtje’ rond dit geheel, zodat je een echt bakje hebt.

Nu is het tijd voor de derde stap op het bouwplan. Omdat je pennen en meetlatjes lang zijn en wat extra steun nodig hebben, moet je pennenhouder op sommige plaatsen wat hoger zijn. In de linkerhoek maak je een verhoging door er drie Clics bovenop aan vast te klikken.

Aan de rechterkant maak je een handig bakje waar allerlei schoolspulletjes in rechtop kunnen staan. Dat doe je door met zes Clics de randen hoger te maken. Plaats tot slot nog twee Clics aan de voorzijde van je pennenhouder, zo kan hij zeker niet omvallen!

Terug naar alle Clics bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)