Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Reizen met kinderen, waarop moet ik letten?

juni 13, 2018

Reizen met kinderen is soms een uitdaging. Als je wat langer onderweg bent, wordt je geduld ietwat op de proef gesteld. Het fijne begin van een vakantie waar je lang naar hebt uitgekeken, draait uit op een (kleine) nachtmerrie als je niet voorbereid bent.

Reizen met kinderen is soms een uitdaging. Als je wat langer onderweg bent, wordt je geduld ietwat op de proef gesteld. Het fijne begin van een vakantie waar je lang naar hebt uitgekeken, draait uit op een (kleine) nachtmerrie als je niet voorbereid bent. Met deze tips wordt je vakantie met kinderen een succes van bij de start.

Vertrek goed voorbereid op vakantie

Stressvrij reizen met kinderen is vooral een zaak van anticiperen. Reizen doorbreekt in zekere zin hun vertrouwde ritme. Door zoveel mogelijk rekening te houden met hun bestaande routine, maak je het je kinderen én jezelf een pak makkelijker. Wat kan je doen? Reis als dat enigszins kan terwijl je kinderen slapen. Dat zorgt voor blijere kinderen en rustiger reismomenten. Bedenk ook een strategie – om als je kinderen wakker zijn – de tijd op een zo leuk mogelijke manier in te vullen. Een favoriet spelletje meenemen doet vaak wonderen. Een nieuw speeltje bovenhalen dat al lang op het verlanglijstje stond, scoort misschien zelfs nog beter. ☺ Pak de spelletjes slim in en verspeel niet al je troeven in één keer. Door af en toe iets anders tevoorschijn te toveren doorbreek je de sleur. Bovendien vinden kinderen het geweldig als je zelf ook deelneemt aan een aantal spelletjes of activiteiten. Als je hen dan ook nog af en toe beloont, wordt je trip de meest relaxte ooit.

Autovakantie met kinderen

Wees voorbereid op een autovakantie met je kinderen

Een autovakantie met kinderen heeft als voordeel dat je zelf bepaalt wanneer je vertrekt en hoe lang je aan één stuk door rijdt. Je kan met andere woorden de reis makkelijker afstemmen op jouw behoeftes en die van je kinderen. Met deze tips wordt je autorit fun!

  1. Las regelmatig een stop in. Af en toe stoppen biedt de mogelijkheid tot een plaspauze, een frisse neus halen, even rondrennen of misschien zelfs een korte picknick. Afhankelijk van waar je naartoe reist, vind je online ook informatie over de beschikbare faciliteiten van snelweg-stops. Zo kan je bewust kiezen voor een stop met speeltuigen bijvoorbeeld.
  2. Maak van je achterbank een kids-reisparadijs. Laat naast veiligheid, entertainment primeren. Alles kan, boekjes, dvd’s, spelletjes, knuffels,… Laat je verbeelding spreken en probeer goed in te schatten hoe lang je lieverds zoet zijn met wat je hebt voorzien. Bedenk dat iets waar ze op de heenreis uren mee zoet waren misschien heeft afgedaan voor de terugrit.
  3. Verdiep je in échte auto-spelletjes. Haal gerust een aantal klassiekers boven zoals ‘ik zie wat jij niet ziet’, om het eerst een bepaald aantal specifieke voorwerpen spotten of het ultieme reisspelletje ‘ik ga op reis en ik neem mee’. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos en ook hier is afwisseling een uitstekend idee.

Vliegvakantie met kinderen

Wees voorbereid op een vliegvakantie met je kinderen

Vliegen met kinderen vraagt om een andere aanpak dan een autovakantie. Hier heb je namelijk niet het voordeel dat je zelf bepaalt wanneer je vliegt en een stop inlassen kan helemaal niet. Anderzijds is het vliegtuig voor veel kinderen een spannende gebeurtenis op zich. Speel daar gerust op in en hou verder rekening met deze slimme tips voor een geslaagde vliegreis met kinderen.

  1. Speelzones werken als een magneet op kinderen. Informeer daarom vooraf naar de locatie van de speelzone op de luchthaven. Je kinderen kunnen er nog wat extra energie kwijt en de tijd tot je gaat boarden is zo voorbij.
  2. Neem een kussentje mee aan boord, of vraag er eentje aan het cabinepersoneel. Met wat geluk gaat je kind lekker tegen je aan liggen soezen en vliegt de tijd letterlijk voorbij.
  3. Opstijgen en landen kunnen een pijnlijke zaak zijn voor de oortjes. Laat je kind op iets kauwen of geef baby’s een flesje om de druk wat te verminderen.

Conclusie

Een vakantie met kinderen is een avontuur. Neem vooral een relaxte houding aan en aanvaard dat je niet altijd alles onder controle hebt. Door een goede voorbereiding en een flexibele houding wordt de reis een fijn begin van een geslaagde vakantie. Enne, psst, Clicstoys speelgoed gaat erg graag mee op reis! ☺

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)