Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Organiseer een origineel verjaardagsfeestje met Magformers

mei 15, 2018

Een verjaardagsfeestje mag iets bijzonders zijn; iets om nooit meer te vergeten, met niks dan blije gezichtjes. Een origineel verjaardagsfeestje vol verrassingen; bijvoorbeeld een kinderfeestje met Magformers.

Een verjaardagsfeestje mag iets bijzonders zijn; iets om nooit meer te vergeten, met niks dan blije gezichtjes. Een origineel verjaardagsfeestje vol verrassingen, bijvoorbeeld een kinderfeestje met Magformers.

Een geslaagd kinderfeestje

Een geslaagd kinderfeestje begint met een goede voorbereiding. Het voordeel van verjaardagsfeestjes is dat je ze lang vooraf kan beginnen plannen. Daarmee bedoelen we niet alleen dat je tijdig alle regelingen treft, maar ook dat je nadenkt over hoe je een aantal zaken op de dag zelf zal aanpakken. Want zo’n bende enthousiaste kinderen, kunnen zelfs de beste plannen in de war sturen!

Voorbereidingen voor verjaardagsfeest van je kind

Wanneer begin je het best met de voorbereiding van het verjaardagsfeest van je kind? Veel hangt uiteraard af van wat je van plan bent en waar het kinderfeestje doorgaat, maar één ding is zeker, hoe vroeger je eraan begint, hoe meer je straks zelf van dat feestje zal genieten. We helpen je graag een handje met dit stappenplan voor een geslaagd verjaardagsfeestje:

1. Prik een datum en een plaats

Kies je ervoor om een kinderfeestje thuis te houden, dan hoef je je al geen zorgen te maken over beschikbaarheid en reserveren. Neem het van ons aan, een verjaardagsfeestje met Magformers is een prima idee voor thuis!

2. Kies een thema en zorg voor aangepaste decoratie

Een Magformers feestje zeiden we? Ja, inderdaad! Want Magformers zijn de favoriet van zowel jongens als meisjes. Door voor een aangepast thema te kiezen, komen kinderen helemaal in de juiste sfeer en bouwen ze enthousiast kastelen, juwelen of racewagens met Magformers.

3. Hoe lang mag het feestje duren?

Als het van de kinderen afhangt, vast oneindig lang. Maar in de praktijk is een feestje dat een 4-tal uur duurt ruim voldoende voor voldoende spelen, taart én pakjes.

4. Hoeveel kinderen ga je uitnodigen?

Daar ben je uiteraard vrij in, maar om alles in goede banen te leiden is het vast aangewezen om niet meer dan 10 kinderen onder je hoede te hebben.

5. Welke uitnodigingen?

Je maakt makkelijk zelf een aantal originele uitnodigingen door bijvoorbeeld aan elke uitnodiging een Magformers blokje vast te maken. Daarmee is de toon meteen gezet! Denk er ook aan om op de uitnodiging duidelijk te vermelden waar en wanneer het feestje doorgaat, wanneer het begint en eindigt, en hoe mensen hun aanwezigheid kunnen bevestigen.

Organisatie tijdens het verjaardagsfeest zelf

Denk vooraf goed na over het verloop van het verjaardagsfeestje. Dat is namelijk ook de beste garantie op een geslaagd feestje. Maak een dagindeling en bepaal niet alleen wat de kinderen op elk moment zullen doen, maar ook in welke mate jij iets anders kan voorbereiden. Zo weet je of je eventueel met bepaalde zaken hulp nodig hebt. Kleine kinderen bijvoorbeeld kunnen niet zelfstandig spelen, dan is het vast handig als je hulp inroept zodat je op een gegeven moment veilig de keuken in kan om de taart aan te snijden.

Activiteiten tijdens een Magformers feestje

Je kan de activiteiten tijdens een Magformers feestje probleemloos aanpassen aan de leeftijd van de jarige, net zoals je het thema beter kan laten aanleunen bij een gezelschap van meisjes of jongens. Uiteraard kan je de kinderen een waanzinnig leuk bouwwerk laten bouwen. Denk maar aan een schitterend prinsessenkasteel, een reuzen dinosaurus of een heuse bouwwerf. Wil je meer doen dan de kinderen laten bouwen met Magformers? Waarom dan niet eerst wie zoekt die vindt spelen? Verstop Magformers in huis of in de tuin en laat de kinderen alle magneetblokjes vinden voor ze er iets mee bouwen. Pret verzekerd!

Meisje heeft kroontje en kasteel gebouwd met Magformers

Conclusie

Met de juiste planning en een lading Magformers organiseer je een origineel verjaardagsfeestje. Je kinderfeestje vraagt een minimum aan voorbereiding met een maximum aan blije gezichtjes. Dat die kids er bovendien nog wat slimmer van worden is een bonus waar we het nog niet over gehad hadden. Wie had dat gedacht, een bangelijk leuk educatief verjaardagsfeestje! Het bestaat, met Magformers!

 

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)