Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Samen spelen met je kinderen schept een band: Clics maakt het je gemakkelijk!

december 5, 2014

Kinderen samen laten spelen is ontzettend belangrijk. Ze ontwikkelen hun sociale vaardigheden en beleven er bovendien veel plezier aan. Samen spelen met je kind is voor ouders een uitstekend idee. Het schept een hechte band en vormt een zinvolle invulling van het begrip ‘quality time’. Clics is de ideale partner voor ouders die er een gewoonte van willen maken om samen met hun kinderen te spelen.

Sociale vaardigheden ontwikkelen

Wanneer kleine kinderen samen spelen, loopt dat niet altijd van een leien dakje… Ze zijn evenveel bezig met andermans speelgoed als met hun eigen constructies. Dikwijls storen ze elkaar en duwen ze bijvoorbeeld de blokkentoren van hun vriendjes omver. Als ouder hoef je je hierover geen zorgen te maken, want het is een logische stap in hun ontwikkeling. Kleine kinderen beschikken immers nog niet over voldoende sociale vaardigheden.

Samen spelen = zelfvertrouwen opbouwen

Als je je bengel wil stimuleren in zijn ontwikkeling, is samen spelen een goed idee. Je creëert niet alleen een band, je kind heeft er ook echt baat bij. Wanneer je in een positieve sfeer samen tijd doorbrengt, leer je elkaar beter kennen. Bovendien wordt je kind gestimuleerd om constructies te maken en kan het op die manier zelfvertrouwen opbouwen.

De troeven van samen spelen

Door met anderen te spelen, krijgt je kind heel wat prikkels te verwerken. Om alles in goede banen te leiden, zetten we een aantal tips op een rijtje:

  • Laat je kind zelf initiatief nemen.
  • Moedig je kind aan en reageer positief.
  • Creëer interactie en geef af en toe instructies.
  • Verder moet je van samen spelen een unieke belevenis maken. Genieten is de boodschap!

Clics als bondgenoot

Ben je op zoek naar speelgoed waarmee je kind zich volop kan uitleven? Dan zijn onze bouwblokjes ideaal. Neem een kijkje in onze webshop en bestel je favoriete Clics online. Er is keuze te over: van helden over dino’s tot dieren en nog veel meer!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)