Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Zelf een blinkende speelgoed zeehond maken met Glitter Clics

november 20, 2014

Zeehonden herken je meteen. Ze hebben met hun tastharen in de snor een typische look. Verder houdt een dikke speklaag hun lichaamswarmte vast. De poten zijn dan weer erg kort. Het zijn allemaal facetten die aan bod komen wanneer je je eigen zeehond bouwt. In dit artikel vind je een handig stappenplan waarmee je meteen aan de slag kan!

Speelgoed zeehond maken: wat heb je nodig?

Om zelf een zeehond te bouwen, heb je dit materiaal nodig:

  • 37 bouwblokjes in vier kleuren: geel, groen, blauw en roze
  • 4 staafjes

Een stevige en kleurrijke rompspeelgoed zeehond maken

We bouwen onze zeehond met glitter-blokjes. Zo krijgt hij een mooi blinkende vacht die blijft stralen. Klik om te beginnen twee keer zes blokjes in elkaar. Gebruik groene en blauwe Clics door elkaar. In het midden bevestig je twee staafjes waarop je op het uiteinde twee groene blokjes schuift. De romp van je zeehond krijgt nu stilaan vorm. Om ze volledig af te werken, klap je de uiteinden naar binnen en klik je ze aan elkaar vast.

De staart en de kop

Voor de staart gebruik je twee blauwe blokjes waarop je er drie gele bevestigt (dwars). Klik de staart vast in het midden van de romp. De kop vorm je door drie blauwe blokjes aan de romp vast te klikken. Daarop bevestig je twee gele blokjes en bovenaan een groen blokje. Tot slot buig je de drie blauwe blokjes naar binnen en klik je ze vast.

De pootjes en de finishing touch

De pootjes van de zeehond bestaan uit twee keer twee gele blokjes die je aan de zijkant van de romp vastklikt. Je zeehond is nu zo goed als klaar. Om hem volledig af te maken, moet je enkel nog de snorharen bevestigen. Daarvoor gebruik je twee staafjes die je links en rechts in de kop schuift.  Wil je zelf aan de slag gaan? Surf dan naar onze webshop en bestel je glitter-Clics online. Veel plezier alvast!

< Terug naar alle bouwplannen

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)