Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Stimuleer de cognitieve ontwikkeling van je kleuter met Clics

september 26, 2014

Kleuters krijgen allerlei indrukken te verwerken. Ze leren nieuwe dingen kennen, ontdekken hun omgeving en ontwikkelen hun concentratievermogen, geheugen en taalverwerving. Dit alles valt onder de noemer cognitieve ontwikkeling. Het is belangrijk om je kind te stimuleren en tools aan te reiken die de cognitieve vaardigheden aanscherpen. Clics zijn daarvoor ideaal. Ontdek hier waarom!

Cognitieve ontwikkeling: een geleidelijk en complex proces

Cognitieve ontwikkeling wordt ook wel verstandelijke ontwikkeling genoemd. Het is een complex proces dat in de hersenen plaatsvindt. De cognitieve ontwikkeling van kinderen verloopt heel geleidelijk. Vlak na de geboorte leren baby’s reageren via reflexen. Naarmate ze ouder worden, herkennen ze meer en meer zaken en komt de taalontwikkeling op gang. Spelenderwijs ontdekken ze de omgeving en verleggen ze beetje bij beetje hun grenzen. Ze reageren op stemmen en op muziek.

Interactie en communicatie

Vanaf ongeveer negen maanden worden baby’s zich bewust van bewegingen en acties. Ze zijn in de ban van geluidjes en allerlei speelgoed en ze slagen erin om dingen vast te nemen. Ook de taalverwerving treedt in werking. Kleine kinderen proberen de gesprekken van de ouders te verwerken en op die manier ontstaat er interactie. Communicatie is een heel belangrijk onderdeel van de cognitieve ontwikkeling.

Spelenderwijs de cognitieve ontwikkeling stimuleren

Het is belangrijk om de cognitieve ontwikkeling van je peuter en kleuter te stimuleren. Je kind zal er later de vruchten van plukken. Met speelgoed leert je kind allerlei vaardigheden aan. In het begin gebruikt het een rammelaar of diertjes die geluid maken. Daarna slaagt het erin om, bijvoorbeeld, een toren te bouwen. Clics gaat nog een stapje verder. Je kleuter leert echt dingen te bouwen, ontwikkelt zijn concentratievermogen en krijgt ruimtelijk inzicht. Bovendien stimuleert Clics ook nog eens de sociale vaardigheden en de fijne motoriek van je kleuter. Meer weten? Ontdek ons uitgebreide assortiment, bestel online en laat je kind zich volledig uitleven met onze bouwblokjes!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)