Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Unicef België en Clics: ‘Ieder kind heeft het recht om te spelen’

november 19, 2014

Met de slogan ‘Ieder kind heeft het recht om te spelen’ heeft Clics een tijdje geleden een liefdadigheidsactie opgezet om oorlogskinderen in Burundi te steunen. Op de Grote Markt in Mechelen werd een heus Clics-tapijt gebouwd waarvan de opbrengst naar Burundi is gegaan. Om het initiatief in goede banen te leiden, heeft Clics met Unicef België samengewerkt.  

Burundische kinderen gelukkig maken

Op de Speeldag die jaarlijks door de stad Mechelen wordt georganiseerd, kon je een heel bijzondere attractie bewonderen: een Clics-tapijt met het logo van Unicef. Op de Unicef-Clicsstand kon je een zakje Clics kopen voor slechts twee euro en zo meebouwen aan het tapijt van 150 vierkante meter. De opbrengst ging naar de Burundische kinderen die na jaren van oorlog eindelijk iets kregen om naar uit te kijken!

46 speelkoffers van Unicef richting Burundi

De Unicef-stand had meteen succes en het was er dan ook een drukte van jewelste. Ouders kochten Clics-zakjes bij de vleet en hun kinderen konden meebouwen aan het Clic-stapijt voor Unicef. Met elk bouwblokje werd het tapijt groter en konden de kinderen in Burundi op meer Clics rekenen. Het resultaat? 46 speelkoffers van Unicef zijn richting Burundi gestuurd waarmee 575 Burundische kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zich helemaal uitleven. En dit allemaal dankzij de ongeveer 25.000 deelnemers die het fantastische Clics-tapijt mogelijk maakten!

Clics cares

Onder de naam ‘Clics cares’ steunt Clics verschillende liefdadigheidsprojecten. Zo engageren we ons ook voor het Living Waters-project voor weeskinderen in Borneo. En ook kinderen in Nepal en Zambia beleven volop plezier aan onze bouwblokjes!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)