Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Urenlang speelplezier met de Clics-stoomboot

januari 2, 2016

Is je zoon of dochter in de ban van boten en water? Dan staat de Clics-stoomboot vast hoog op zijn of haar verlanglijstje! Haal het bouwpakket vlug in huis en beleef samen met je kinderen uren bouw- en speelplezier!

Wat heb je nodig?

De stoomboot van Clics is een uit de kluiten gewassen gevaarte van 76 Clics-blokjes. Daarnaast heb je ook 4 wieltjes nodig en 8 stokjes.

Hoe begin je eraan?

Beginnen doen we met 7 groene blokjes (stap 1). Daarop plaatsen we 16 blauwe blokjes (stappen 2 en 3), zodat je een staaf krijgt die aan de bovenzijde open is. Dit vormt de basis van ons stoomschip. Klik langs weerszijden 5 rode blokjes vast (stap 4) en werk af met één blokje in het midden (stap 5).

Voorsteven van het stoomschip

Klaar? Dan is het nu tijd voor de boeg of voorsteven van het schip. Klik vooraan op de constructie drie blauwe blokjes vast (stap 6) en bevestig een wielstokje met wiel (stap 7 en 8). Klik het geheel nu open, zodat het wieltje tegen de grond ligt (stap 9). Draai ook langs deze zijde een wieltje op het stokje (stap 10).

Buik van het schip

In stap 11 tot en met 17 maken we de buik van het schip. Daarvoor heb je 4 staafjes nodig die je zoals op de tekening verbindt met de blokjes. Vervolgens bouwen we de motor van het stoomschip met 4 groene blokjes die je in een vierkant in de buik plaatst (stap 18-20). Daartegen komt opnieuw een vierkante constructie (stap 21) verbonden met een wielstaafje met 2 wielen (stap 22-23). Eens het wielstokje geplaatst, maak je opnieuw een vierkant blokje (stap 24-25).

De schoorsteen

Ben je daarmee klaar? Dan bouwen we nu de schoorsteen van de stoomboot. Drie op elkaar gestapelde vierkante blokjes in groen en geel (stap 26-28) met daarbovenop twee mooie vlaggen (stap 29) en onze boot is klaar.

Een behouden vaart, schipper!

Ontdek nog meer bouwplannen.

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)