Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Veilig naar school in het donker met glow-in-the-dark Clics

oktober 29, 2014

Weet je wat nóg cooler is dan Clics? Clics die licht geven in het donker! Kinderen kunnen zich uren bezighouden met glow-in-the-dark Clics en ze vallen extra goed op in het verkeer. Vraag dat maar aan de leerlingen van leefschool De Dageraad in Antwerpen. …

Extra zichtbaar in het verkeer dankzij glow-in-the-dark Clics

‘Veilig naar school’, het is een thema dat jaarlijks terugkomt en extra aandacht verdient wanneer we weer op het winteruur zijn overgeschakeld. En terecht, natuurlijk. We willen allemaal dat onze kinderen in alle rust en veiligheid naar school kunnen wandelen of fietsen. Vooral wanneer het vroeger donker wordt, is extra zichtbaarheid noodzakelijk.

Een fluo hesje is onmisbaar. Maar leefschool De Dageraad in Antwerpen wist wel een heel creatieve manier te bedenken om de leerlingen warm te maken voor dit thema… Elke morgen delen ‘fluocontroleurs’ aan de schoolpoort een glow-in-the-dark Clics-blokje uit aan elke leerling die zijn hesje aanheeft. En dat werkt!

Maar liefst 8 op de 10 van de leerlingen draagt nu zo’n felgeel of felgroen hesje, tegenover slechts 6 op 10 vóór de actie… De glow-in-the-dark Clics vallen zelf niet alleen goed op in het donkere straatbeeld, ze motiveren de kids dus ook om een fluohesje te gebruiken zoals het hoort!

Clics stimuleert lichaam én geest (en dat ook in het donker)

Met alle verzamelde blokjes – die door Clics ter beschikking worden gesteld – werken de leerlingen samen aan een groot bouwwerk. En natuurlijk beleven ze tonnen bouwplezier aan de glow-in-the-dark Clics. Kinderen kunnen zich er helemaal mee uitleven!

Bij elke doos vind je een gedetailleerd bouwplan dat je stap voor stap uitlegt wat je moet doen. Maar je kunt je kind uiteraard ook volledig zijn eigen weg laten gaan en zelf een creatie laten bedenken. Met Clics prikkel je de verbeeldingskracht van je kind niet alleen, je stimuleert ook de sociale> én motorische ontwikkeling.

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)