Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Word een echte piloot en bouw je eigen Clics–vliegtuig!

juli 9, 2014

Speur jij altijd met veel belangstelling het luchtruim af als je in de verte een vliegtuig hoort? Verzamel je alles wat met vliegen te maken heeft en wil je, als je groot bent, piloot worden? Waarom zou je zo lang wachten? Met Clics bouw je toch gewoon je eigen vliegtuig?! Motoren aan en zweven maar! Jij bepaalt de bestemming …

Wat heb je nodig?

Voor de kenners: we bouwen een tweedekker. Dat wil zeggen dat de vleugels van het toestel uit twee ‘lagen’ bestaan. Daarmee zoef je in stijl door de lucht!

Om ons vliegtuig te bouwen, hebben we 72 Clics nodig, 4 wielen, 2 wielstokken en 1 piramide voor de snuit van het vliegtuig. De kleuren bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wij kozen voor een kleurrijk toestel in rood, blauw, groen en groen. Dit fantastisch Clics-vliegtuig kan je bouwen met deze Clics-emmer!

Hoe begin je eraan?

De romp

We beginnen met de romp van het toestel: klik 4 groene, 5 rode en 8 gele blokjes in elkaar zoals in illustratie 1. (Tip: let vooral op het gele blokje achteraan!) Vouw dan het geheel dicht en sluit bovenaan af met gele blokjes (stap 2). Bovenop de opening, ter hoogte van het groene blokje, bouw je een groen vierkant – dat wordt straks het landingsgestel van ons vliegtuig. Vergeet uiteraard de wielen voor- én achteraan niet! (stappen 4 en 5). Draai nu het geheel om en werk de romp verder af. Je hebt nu ook het speciale blauwe blokje nodig voor de snoet van het toestel (zie stap 6).

De vleugels en staart

Dat begint er al op te lijken, niet? Toch ontbreken nog twee héél belangrijke zaken … Want wat is een vliegtuig nu zonder vleugels en een staart! Die gaan we nu bouwen (stap 7). Beginnen doen we met de staart: plaats 2 blokjes dwars op de romp, met daarrond drie blokjes in een vierkant (de zijkanten laat je open – zie stap 8).

In stap 9 beginnen we aan de vleugels. Weet je nog dat we een tweedekker bouwen? Dat wil dus zeggen dat we de vleugels in twee verdiepingen bouwen. Verdieping 1 komt onderaan, verdieping 2 (stappen 10 en 11) daar gewoon bovenop. Gelukt?

Dan heb je, als het goed is, nog maar 1 blokje over. Dat gebruiken we voor de cockpit (stap 12). Je moet als piloot toch ergens kunnen zitten, niet?

We wensen je een behouden vlucht, piloot!

 

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)