Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Zelf een Clics Glitter handtas maken: stappenplan

juli 15, 2014

Wil je net zoals je mama met een mooie handtas showen? Dan hoef je niet naar de winkel te rennen om een exemplaar te kopen. Zelf een handtas maken kan je perfect met Clics Glitter doen. Met onze bouwblokjes maak je een mooie blinkende tas die je heel wat jaloerse blikken zal opleveren. Ontdek ons stappenplan en ga meteen aan de slag.

Wat heb je nodig?

Om zelf een glitter handtas te maken heb je 50 bouwblokjes nodig in vier kleuren: geel, groen, lichtblauw en roze. Die vind je in deze Clics Glitter emmer!

Een Clics Glitter handtas maken in drie stappen

1. De basis

Beginnen doen we met de basis. Hiervoor gebruik je groene, blauwe en roze bouwblokjes. In de breedte klik je 3 blokjes in elkaar en in de lengte klik je 7 rijen in elkaar. Gebruik de kleuren willekeurig door elkaar. Aan de voorlaatste rij (de vijfde) bevestig je links en rechts nog twee blokjes (ook van verschillende kleuren) die je laat uitsteken.

2. De tas komt tot leven

Je hebt nu een rechthoek van in totaal 25 blokjes in elkaar geklikt. Tijd om er een tas van te maken. Daarvoor plooi je de kanten naar elkaar toe en klik je ze in elkaar. De twee bovenste rijen zet je schuin omhoog (zoals een puntdak) zodat er twee blokjes vrij blijven om de riem aan te bevestigen. Je handtas krijgt nu echt vorm en ziet er al leuk uit!

3. De riem maken en bevestigen

De riem maken is heel eenvoudig. Je klikt de overblijvende blokjes gewoon in elkaar. Let erop dat je de kleuren goed afwisselt zodat het een vrolijk geheel wordt. De twee uiteinden van de riem bevestig je tot slot aan de zijkant van de handtas.

Ziezo, je handtas is volledig klaar. Je kan hem om je schouder doen en er trots mee rond paraderen!

 

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)