Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Zelf een slang maken met Clics

juli 18, 2014

Ben je gefascineerd door slangen, maar vind je de levende exemplaren wat angstaanjagend? Dan hoef je voortaan niet meer naar de dierentuin. Een slang maken kan je perfect zelf doen. Met onze Clics-bouwblokjes bouw je een exemplaar dat niet moet onderdoen voor de echte slangen. Klaar? Bouwen maar!

Een Clics-slang maken: wat heb je nodig

Voor een Clics-slang heb je 48 bouwblokjes nodig in vier kleuren: geel, groen, blauw en rood. Met deze Clics Rollerbox kan je deze leuke slang en nog talloze andere figuren maken!

Zelf een slang maken in 3 stappen

1. Het lijf

We beginnen met het lijf. Kies een kleur en klik zes blokjes in elkaar. Zo krijg je een ‘reep’ waaraan je zes blokjes van een andere kleur bevestigt. Let erop dat je die blokjes niet aan elkaar klikt. Op die laatste blokjes klik je opnieuw zes blokjes van een andere kleur. Tot slot bevestig je zes blokjes van de laatste kleur er bovenop. Je slang komt stilaan tot leven, tijd om aan de nek te beginnen!

2. De nek

De hals van de slang ‘rust’ op vier blokjes die je in het uiteinde van het lijf klikt. Klik twee keer zes blokjes in elkaar die je op elkaar bevestigt. Zo krijg je een mooie, goed gevormde nek en wordt je slang nog levensechter!

3. De kop

Klaar voor de finishing touch? Go! Voor de kop heb je maar vijf blokjes nodig. Je klikt er een op de achterkant van de hals en buigt dat schuin naar voor. Daarop komt een tweede horizontale blokje waarin je links en rechts een blokje klikt. Tot slot neem je een laatste blokje om de bek helemaal af te maken. Om je slang helemaal af te maken, plak je er op de zijkant van de kop nog een oog op. Ziezo, helemaal klaar!

 

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1
Voorbeeld Blog (NIET VERWIJDEREN)