Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Bouw een Clics-stoel voor je pop!

juli 8, 2014

Is je pop je beste vriendin? Beleven jullie samen de gekste avonturen en wil je ze altijd dicht bij jou hebben? Dan verdient ze een troon, zoals een echte prinses. Met Glitter Clics bouw je die toch gewoon! Maak er iets moois van!

Wat heb je nodig?

Voor je mooie glittertroon heb je 294 glitterblokjes nodig, een dosis doorzettingsvermogen en eventueel een helpende hand van mama of papa.

Hoe begin je eraan?

Beginnen doen we met de poten van de poppentroon. Die bouw je heel eenvoudig door drie vierkante blokjes te maken die je op elkaar zet. Zoals elke prinses weet, heeft een troon 4 poten, dus dat trucje doen we nog drie keer over.

Het zitvlak

We zitten al aan stap 4 op het bouwplan: het zitvlak. Dat maak je heel eenvoudig door groene Glitter Clics in elkaar te klikken. Let op dat je wel plaats laat voor de poten van je troon. In de lengte heb je 5 blokjes nodig, in de breedte maar 4. Vervolgens neem je 10 roze en 12 blauwe blokjes die je, zoals geïllustreerd in tekening 5, aan het zitvlak vastklikt. Voor stap 6 moet je even heel goed opletten (of eventueel mama of papa om hulp vragen): plaats de groene blokjes precies zoals op de tekening staat afgebeeld.

Gelukt? Dan is de rest kinderspel! Bouw nu de bovenzijde van het zitvlak met 20 groene en 4 roze Clics. Daarboven komen de leuning en de armsteunen (stap 8 en 9).

Dienblad en rugleuning

Omdat een echte prinses het liefst de hele dag op haar troon blijft zitten – ook tijdens het eten! – bouwen we een dienblad waar je een bord en een beker op kunt zetten voor je pop. Handig, niet? Hoe je dat doet, zie je in stappen 10 tot en met 13.

Als je daarmee klaar bent, werk je de rugleuning van de troon verder af (stap 14 tot en met 17) en klaar is kees!

Verwen je beste vriendin nu maar eens goed!

 

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Clics Toys lanceert Stick-O: aantrekkelijk magnetisch kinderspeelgoed vanaf 1,5 jaar
Nieuw speelgoed van Magformers : Sky Track Adventure!
Reizen met kinderen, waarop moet ik letten?
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Clics Toys lanceert Stick-O: aantrekkelijk magnetisch kinderspeelgoed vanaf 1,5 jaar
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1