Duurzaam en educatief speelgoed voor de allerkleinsten

Samen- spelen vergroot de sociale vaardigheden van je kinderen

juni 24, 2014

Op de speelmat, in de crèche, samen met broer of zus, … Vanaf hun geboorte ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden. Ze leren met andere kinderen omgaan, hun gevoelens uiten, conflicten oplossen en ontwikkelen empathie. Speelgoed is een ideaal medium om te helpen al deze vaardigheden onder de knie te krijgen. En Clics is het ‘sociale’ speelgoed bij uitstek!

Het belang van sociale vaardigheden

Kinderen worden niet geboren met sociale vaardigheden, maar hebben ze wel broodnodig. Anders kunnen ze niet functioneren op school, in hun professionele leven en in hun relaties met vrienden en partners. Net daarom is het zo belangrijk om er vanaf hun geboorte aandacht aan te schenken en hen op weg te helpen.

Hoe reageren peuters en kleuters?

Naarmate ze meerdere jaren op de teller hebben staan, beginnen kinderen meer en meer te beseffen dat sociale omgang met leeftijdsgenootjes ook belangrijk is. Maar tijdens hun eerste levensjaren, draait het maar al te vaak om ‘ik’… Hun sociale vaardigheden zijn nog volop in ontwikkeling:

  • Peuters: gaan ervan uit dat alles rond hen draait. Ze kunnen moeilijk ‘nee’ aanvaarden en zijn niet altijd bewust van de gevoelens van anderen. Bovendien spelen ze meestal niet met, maar naast elkaar.
  • Kleuters: beginnen te beseffen dat de wereld niet enkel rond hen draait, maar staan nog altijd behoorlijk egocentrisch in het leven. Ze ontdekken wel dat samen spelen leuk kan zijn en begrijpen stilaan de leefwereld van andere kinderen.

Spelenderwijs sociale vaardigheden ontwikkelen

Zodra ze met andere mensen in contact komen, ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden. Toch is het belangrijk om sociaal gedrag aan te moedigen, wat niet altijd een makkelijke opgave is. Dus waarom sociale vaardigheden niet op een natuurlijkere wijze stimuleren?

Vooral samen spelen met leeftijdgenootjes helpt ontzettend veel. Je zal merken dat de ontwikkeling van sociale vaardigheden bijna automatisch verloopt wanneer kinderen samen spelen en speelgoed delen. Ze worden verplicht om met anderen rekening te houden en gaan in interactie.

Clics stimuleert sociaal gedrag

Ben je op zoek naar speelgoed om je kind te stimuleren? Dan hoef je niet langer te zoeken. Clics stimuleert namelijk sociale vaardigheden. Kinderen bouwen samen aan een boerderij, een vliegtuig of een stoere auto. Ze zijn trots op het resultaat en ontwikkelen zo hun zelfvertrouwen. Bovendien houden ze rekening met hun speelkameraadjes. Maar dat is nog niet alles! Clics zorgt ook voor een betere fijne motoriek en cognitieve ontwikkeling. Verder ontwikkelen je kinderen hun ruimtelijk inzicht. En, last but not least, het is gewoon op-en-top plezier beleven!

Deel met vrienden

Laatste nieuws

Clics Toys lanceert Stick-O: aantrekkelijk magnetisch kinderspeelgoed vanaf 1,5 jaar
Nieuw speelgoed van Magformers : Sky Track Adventure!
Reizen met kinderen, waarop moet ik letten?
Clicformers Puppy Friends set is Speelgoed van het Jaar!
Clics Toys lanceert Stick-O: aantrekkelijk magnetisch kinderspeelgoed vanaf 1,5 jaar
Stick-O en Bumba….dat klikt! Nieuw – Stick-O Bumba set 5 in 1